logo
Imprimir
20-02-2016 | 16:19hs
•LA SELVA

Riudellots viurà un cap de setmana dedicat al sector porcí amb Fiporc.

La fira, que l'any passat va rebre 9.000 visitants, acull representacions de la matança del porc, tallers i degustacions.


Riudellots de la Selva acollirà aquest cap de setmana la tercera edició de Fiporc, una fira temàtica dedicada a aquest animal i als productes que se'n deriven per la que l'any passat van passar uns 9.000 visitants. L'objectiu de l'esdeveniment, que comença aquest divendres amb una jornada tècnica adreçada al sector porcí i s'allargarà dissabte i diumenge, és fer valdre la indústria càrnia del municipi, pel que cada dia passen uns 25.000 porcs per a ser sacrificats i transformats en productes alimentaris. Representacions del procés de la matança del porc, tallers i degustacions són algunes de les activitats que es podran fer a Riudellots durant aquests dies.

«Fiporc és ja un model d'èxit i per això el mantenim i l'ampliem gràcies a l'èxit dels anys anteriors», ha explicat l'alcaldessa, Montserrat Roura, que ha subratllat la importància del sector carni a Riudellots, tant en l'àmbit econòmic i laboral com també de social, ja que és considerat un símbol identitari de la zona. Segons Roura, empresaris i veïns s'han fet seu el projecte i, de fet, un centenar de persones del poble hi participen com a voluntaris.

Els assistents a la fira podran veure com els veïns del municipi selvatà escenifiquen diferents processos de la matança del porc, des del moment d'embotir botifarres a preparar lloms i pernils, passant per com s'especeja un porc sencer. També s'ha ampliat la zona de tast i de brasa, on s'hi podran tastar productes com la carn de perol o els greixons, carn cuita a la brasa, croquetes i raviolis elaborats amb galta de porc, i la novetat d'enguany, arròs de galta de porc i verdures.

Completen el programa activitats com una exhibició de ferrar cavalls, una demostració de la impressió 3D de la mascota de Fiporc o una passejada de tractors antics que diumenge a les 11 sortirà de davant del pavelló de Fontajau de Girona i recorrerà la ciutat fins a arribar a Riudellots. També hi haurà animació pels carrers del poble a càrrec del grup Taxeks i tallers perquè els més petits aprenguin a fer hamburgueses.

Descomptes amb Renfe

Les persones que hi vulguin arribar en tren poden descarregar-se al web de Fiporc un cupó per a aconseguir un 35% de descompte en el bitllet de Renfe. Es pot fer servir tant per a la compra presencial com a través del web de la companyia.

D'altra banda, una aplicació per a telèfons mòbils gratuïta recull tota la informació sobre tastets, expositors, patrocinadors i actes de la fira, situar-los en un mapa interactiu i rebre notificacions en temps real.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/35777_riudellot-viurauncapde-etmanadedicatal-ectorporciambfiporc-6.htm