logo
Imprimir
31-05-2016 | 14:58hs
•+ NOTíCIES

CaixaBank destaca la consolidació del creixement econòmic a Espanya

L'entitat ha analitzat la situació econòmica tant internacional com estatal en una sessió celebrada aquest matí a Girona


L'EspaiCaixa de Girona ha acollit aquest matí una sessió organitzada per l'Associació per al Progrés de la Direcció (APD) amb la voluntat d'analitzar la situació econòmica després de la reestructuració del sistema financer. Unes 200 persones han presenciat un acte que també ha comptat amb la intervenció del director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana. Durant el seu parlament a la conferència "Els interrogants de la recuperació econòmica", Masana ha assegurat que malgrat la persistència de riscos, les perspectives globals pel 2016 han millorat. En aquest sentit, Jaume Masana ha analitzat les previsions de creixement a escala internacional i també estatal. Pel que fa a la zona Euro, segons CaixaBank Research hi ha hagut una recuperació modesta tot i l'expansió notable dels nivells de deute i la recurrència de les turbulències financeres com ho poden ser: la persistència de focus d'incertesa com les borses, Xina, el preu del petroli i l'existència de riscos geopolítics com el referèndum al Regne Unit sobre la permanència a la UE o la gestió de la crisi dels refugiats.

A nivell espanyol, la valoració encara és més positiva. Segons CaixaBank Research, les previsions de creixement s'han revisat a l'alça, i al mateix temps, ressalta les exportacions i un desenpalancament intens en el sector privat com a grans fortaleses del model estatal. El director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, també ha destacat la importància de mantenir la confiança de l'inversor internacional i la necessitat d'expandir l'ocupació i augmentar la productivitat i l'estabilitat financera amb l'objectiu d'aconseguir el reequilibri fiscal i extern i un creixement sostingut. La jornada celebrada aquest matí a Girona i organitzada per APD, ha servit per debatre i intercanviar experiències i idees dins un marc divers i respectuós amb totes les opinions exposades. En aquest sentit, la participació de CaixaBank Reserach a la conferència "Els interrogants de la recuperació econòmica" també s'entén per la seva voluntat de divulgar coneixement a partir de la recerca i l'anàlisi econòmica, tal com ha fet avui el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/37688_caixabankde-tacalacon-olidaciodelcreixementeconomicae-panya-1.htm