logo
Imprimir
11-07-2016 | 12:37hs
•ACTUALITAT GIRONA

Èxit d'assistència a la primera edició de les 'Creativation Talks'

Més de 300 persones han assistit a la jornada organitzada per La Fundació per a la Creativació que s'ha celebrat a l'Auditori de Girona


Durant el dia d'avui s'ha celebrat la primera edició de les 'Creativation Talks', una jornada organitzada per La Fundació per a la Creativació, en la qual es pretén reflexionar sobre els grans reptes de futur de la nostra societat i proporcionar eines per a l'educació de les noves generacions. Des de les 9 del matí i fins a les 7 de la tarda, l'Auditori de Girona ha acollit classes magistrals i tallers pràctics que han anat a càrrec d'experts en creativitat, innovació i educació; directors d'escoles i mestres; psicòlegs i investigadors. El format àgil de la jornada i l'interès de les ponències han fet que més de 300 persones s'inscrivissin al 'Creativation Talks'. Mestres i educadors d'educació primària, secundària, batxillerat i cicles formatius, pares, empresaris i directius i totes aquelles persones interessades en els grans reptes de futur i la nova educació imprescindible per fer-hi front han gaudit de l'opinió, la visió i l'experiència dels experts.

A primera hora del matí l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha sigut l'encarregada d'inaugurar la 1a edició dels 'Creativation Talks', i tot seguit, el president de la Fundació per a la Creativació, Josep Lagares ha realitzat la conferència inaugural sobre el tema "Creativació o extinció...nosaltres triem". A partir d'aquí s'han desenvolupat el conjunt d'activitats de la jornada, i s'ha fet dividint-les en tres grans blocs: "Creativació i els reptes de futur", "Creativació i Educació" i "Creativació i família". En aquest sentit, cada bloc ha constat d'una classe magistral, d'un espai àgora de debat i d'intercanvi d'experiència al voltant de l'educació de la creativitat i finalment, d'un taller pràctic per aprendre a educar la creativitat des dels diversos àmbits. De la jornada matinal dels 'Creativation Talks' cal destacar el workshop sobre "Robòtica, habilitats i competències per al segle XXI", que ha anat a càrrec de Ricard Huguet, impulsor de la FIRST LEGO League Espanya i director de LEGO Education ROBOTIX, i també la classe magistral de Donna Pace sobre Creativació i Educació.

A la tarda s'ha obert el tercer i darrer bloc de la jornada, 'Creativació i família', amb la intervenció del fundador del diari Ara, Carles Capdevila. "La creativitat consisteix en deixar que els nens s'espavilin", ha assegurat el periodista durant el seu discurs. La classe magistral de Capdevila ha estat molt aplaudida pel públic assistent per la seva originalitat. "El sentit de l'humor és un dels millors invents de la història de la humanitat, i aquest també és creativitat", ha conclòs Capdevila. Després de la intervenció del periodista, s'ha portat a terme una xerrada sobre "Talent i creativitat" que ha anat a càrrec del director de formació d'Alter Ego Consulting Assistants, Daniel Jáuregui; i l'entrenadora d'emprenedors, Maria Batet. Ja a la part final dels 'Creativation Talks', l'especialista en jocs, Oriol Ripoll ha preparat un workshop anomenat "Converteix en jocs les teves classes". La intervenció de Ripoll també ha tingut una bona acceptació entre el públic, ja que molts dels presents eren mestres i pares. Finalment, la periodista Bibiana Ballbè ha tancat la primera edició de les 'Creativation Talks' amb una exposició molt original i didàctica. "A mesura que les persones ens fem grans, ens tallem les ales uns als altres", ha conclòs la periodista i impulsora de TheCreative.net.

Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/38563_exitda-i-tenciaalaprimeraediciodele-creativationtalk--5.htm