logo
Imprimir
11-09-2016 | 22:44hs
•+ NOTíCIES

Interior destaca que no hi ha hagut cap incident rellevant en cap de les cinc grans mobilitzacions de la Diada

El conseller Jané agraeix el "civisme" de la ciutadania, la col·laboració de les policies locals i diu que només hi ha hagut problemes de mobilitat a Berga, Salt i Barcelona


El Departament d'Interior no ha detectat cap incident remarcable en cap de les cinc grans mobilitzacions de la Diada d'aquest diumenge. Així, Barcelona, Salt, Berga, Lleida i Tarragona han viscut una tarda tranquil·la, amb una mobilització "convivencial i pacífica" per part de la ciutadania, ha dit el conseller d'Interior, Jordi Jané. El conseller ha agraït sobretot la col·laboració de les cinc policies locals, ja que "l'atomització" de les mobilitzacions d'aquest any feia més difícil la tasca dels Mossos d'Esquadra.
En declaracions aquest diumenge al vespre, Jané també ha recordat que la tasca policial és més complicada des de la Diada de l'any passat pel nivell 4 d'alerta antiterrorista. En aquest sentit ha dit que "encara que no es vegi" hi ha hagut vigilància policial en cadascun dels trams de les manifestacions. A més, hi havia preparat un equip de mossos per si calia desmentir a través de les xarxes socials qualsevol tipus de rumor que pogués provocar una estampida com la que va ocórrer a Platja d'Aro a principis d'agost. Per motius de seguretat no ha volgut concretar la xifra d'efectius policials mobilitzats, tot i que ha dit que era similar a altres Diades.

Igualment, el conseller ha remarcat que el fet que fos diumenge i just abans de l'inici del curs escolar ha provocat més mobilitat del compte i s'han registrat algunes cues a la C-16 per sortir de Berga i a l'AP-7 per sortir de Salt després de la manifestació. A Barcelona ciutat s'han registrat aglomeracions importants en algunes andanes de Metro, i alguns combois no han parat a l'estació d'Arc de Triomf, just on hi havia l'escenari principal de la manifestació. En tot cas, Jané ha agraït a la ciutadania haver respectat les indicacions de seguretat i mobilitat en cada moment.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/39595_interiorde-tacaquenohihahagutcapincidentrellevantencapdele-cincgran-mobilitzacion-deladiada-2.htm