logo
Imprimir
11-09-2016 | 22:51hs
•+ NOTíCIES

Societat Civil Catalana xifra l'assistència a les cinc concentracions de la Diada en 292.000 persones

L'associació considera que la Guàrdia Urbana de Barcelona "ha donat una xifra impossible" i exigeix a l'Ajuntament que "ofereixi una explicació pública detallada d'aquestes xifres"


Societat Civil Catalana calcula que han assistit a les cinc concentracions de la Diada 292.000 persones. L'associació ha detallat, a través d'un comunicat, que ha fet un estudi a través del seu Observatori de Resultats Electorals, en què han participat tècnics de diferents disciplines, que ha conclòs que a Barcelona hi han participat 140.000, a Tarragona 65.000, a Lleida 28.000, a Salt 47.000 i 12.000 a Berga. Davant d'aquests resultats, SCC ha considerat que la Guàrdia Urbana de Barcelona "ha donat una xifra impossible" i ha exigit a l'Ajuntament de Barcelona que "ofereixi una explicació pública detallada d'aquestes xifres", que, segons SCC, són "físicament irrealitzables".
Societat Civil Catalana ha detallat que per xifrar l'assistència a les mobilitzacions de la diada han utilitzat el servei de càlcul automàtic de superfícies de l'Institut Cartogràfic de Catalunya i s'ha basat en les informacions de la retransmissió de TV3 i de la xarxa de col·laboradors de Societat Civil Catalana que ha treballat a peu de carrer. Concretament, han ajustat el nombre real de metres quadrats ocupats i han assignat una densitat mitjana per a cadascuna de les cinc concentracions convocades.

L'any passat aquest equip també va realitzar aquest mateix estudi i va xifrar l'assistència a la manifestació en 530.000 assistents, una dada molt per sota dels 2 milions, que va ser la xifra que van facilitar els organitzadors sense explicar els criteris mitjançant els quals van obtenir aquest resultat. La Guàrdia Urbana, per la seva banda, va donar la xifra d'1,4 milions en base a una suposada superfície de 344.000 metres quadrats i una densitat de 4 persones per metre quadrat. Un criteri que, segons SCC, també és "insostenible".




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/39596_-ocietatcivilcatalanaxifrala-i-tenciaale-cincconcentracion-deladiadaen292000per-one--1.htm