logo
Imprimir
30-09-2016 | 18:00hs
•LA GARROTXA

Un jove de la Vall de Bianya fa 'La Volta a la Terra'

L'Adrià Homs, de 24 anys, va començar aquest projecte cultural i educatiu ara fa més de dos anys


El 2 de febrer del 2014, un jove de la Vall de Bianya (la Garrotxa) va començar una experiència a l'abast dels més aventurers o atrevits: fer la volta al món. Ara fa quatre anys, l'Adrià Homs, que ara en té 24, va tenir la possibilitat d'estudiar a Xile gràcies a una beca de mobilitat. Allà hi va conèixer en Leevi, un finlandès de 27 anys que tenia les mateixes inquietuds que l'Adrià. "Vam fer un pacte. Ens vam dir que quan acabéssim els nostres estudis faríem aquest viatge. Llavors cada un va tornar al seu país, i al cap d'un any vam començar a fer la volta al món", explica Homs. Al llarg d'aquest temps que han estat fora, l'Adrià i en Leevi han informat de la seva experiència a través d'una pàgina web: lavoltaalaterra.cat i des del seu perfil de Facebook. El jove bianyenc, que és mestra de Primària, ens explica que va començar el viatge amb la finalitat de conèixer noves cultures i diferents maneres de fer. Més tard, va voler combinar-ho amb la seva faceta d'educador, i d'aquí va sorgir el projecte cultural i educatiu 'La Volta a la Terra', a través del qual ensenya als seus alumnes com són i com viuen les persones d'altres indrets del món. L'Skype i la motxilla plena d'experiències de l'Adrià van fer la resta.

"Vam començar des d'aquí, i vam creuar tot Espanya en direcció a l'Àfrica. Primer vam visitar països de l'Àfrica Occidental com Marroc, Mauritània, Senegal, Gàmbia, Mali, Burkina, Togo, Benín, i des de Benín vam tenir alguns problemes per viatjar cap a Nigèria. Després ens vam desplaçar cap a Ruanda, Tanzània, Kènia i des d'allà vam anar cap a l'Índia i Nepal. A partir d'aquí vam visitar països del sud-est asiàtic com Cambodja, Tailàndia, Malàisia", assegura l'Adrià mencionant la llarga llista de llocs visitats. Aleshores, ell i en Leevi van separar-se: l'Adrià va anar cap a l'Argentina i el jove finlandès va anar a Austràlia i ara ja ha tornat a Finlàndia. Després de més de dos anys fora de casa, l'Adrià ha tornat a la Vall de Bianya per veure els seus amics i a la família, però l'estada serà curta, ja que el novembre torna a reprendre el viatge. Des de Canadà i Alaska es desplaçarà cap al Brasil i ho farà amb la intenció de visitar tot el continent americà.

Al preguntar-li sobre què és el més li ha agradat del viatge, l'Adrià sospira i explica que "cada dia és diferent, m'agrada trencar amb la rutina i aprendre noves maneres de fer i de pensar diferent del que havia après aquí. En definitiva, el fet de conèixer gent d'arreu del món". Per fer 'La Volta a la Terra', l'Adrià i en Leevi s'han desplaçat amb vaixell de càrrega i avions, però bàsicament han fet autoestop. A l'hora de dormir, utilitzen la tenda de campanya i quan arriben a les ciutats fan servir les xarxes socials o busquen contactes per quedar-se a dormir a casa seva. Ja a la part final de la conversa amb l'Adrià Homs, hem volgut saber què farà després d'aquesta experiència i el de la Vall de Bianya ha assegurat que 'La Volta a la Terra' s'ha convertit en un estil de vida. "De moment em centro en el present i després ja ho veurem. D'aquí a un mes vaig al Brasil i a partir d'aquí, poden passar tantes coses que vés a saber", conclou entre somriures el jove de 24 anys.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/40073_unjovedelavalldebianyafalavoltaalaterra-3.htm