logo
Imprimir
27-10-2016 | 22:28hs
•NOTICIAS 24HS

La biotina, un aliat per a la nostra salut

La biotina o vitamina B8, també coneguda com a vitamina H, és essencial per gaudir d'una bona salut. Si bé és important mantenir una nutrició adequada i equilibrada, la B8 és una vitamina poc coneguda i de gran importància. És fonamental pel creixement i desenvolupament del teixit nerviós, la pell, els cabells i les ungles, a més de ser-ho també per la formació de l'hemoglobina, les cèl·lules sanguínies i les glàndules sebàcies.
L'exigència d'aquesta vitamina per part del cos no és molt elevada, però cal tenir-ne cura per evitar la caiguda del cabell, així com el deteriorament de la pell i les ungles, entre d'altres. És essencial per metabolitzar els lípids i les proteïnes i manté estables els nivells de sucre a la sang


Beneficis de la biotina i aliments que la contenen
Aprofitar els beneficis de la biotina no requereix prendre suplements vitamínics. Podem trobar-la als ronyons, al fetge, al rovell d'ou, als fongs i a un bon grapat de fruites i vegetals com el plàtan, la síndria, el raïm, les maduixes, els cacauets, la llet, les ametlles, les nous i els pèsols secs. En menor quantitat, també té presència al pollastre, al peix gras, al pa integral, a la civada, als cigrons, al germen de blat, a la soja, al llevat de cervesa, als bolets i a altres vegetals com la coliflor i les patates.

La biotina contribueix al correcte desenvolupament dels processos metabòlics. A més d'afavorir la hidratació de la pell, té un gran paper a l'hora de prevenir patologies i malalties relacionades amb el teixit pilós. Proporciona una major elasticitat i resistència als cabells, encargant-se també de garantir el bon estat de les ungles.

La vitamina B8, la salut i la bellesa
Portar una dieta equilibrada és sinònim de sentir-se bé. Menjant adequadament poden mantenir-se uns bons nivells de vitamina B8 però, en aquest sentit, és important que les persones que segueixen dietes especials o vegetarianes tinguin cura de tant en tant per no deixar de comprar biotina o prendre complements vitamínics si fos necessari.

Els beneficis d'aquesta gran desconeguda l'han convertit en una constant dels especialistes de la bellesa. Tot i que la biotina pot ser produïda en un 50% de forma autosuficient per les bactèries del sistema digestiu, molts són els productes que avui en dia es troben a quasi tots els estants de bellesa per aprofitar al màxim les seves propietats.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/40615_labiotinaunaliatperalano-tra-alut-2.htm