logo
Imprimir
09-02-2017 | 13:36hs
•SALUT

El Crep De Mi Vida recapta fons per a un projecte pioner d'investigació del càncer a Girona

El Crep de Mi Vida instal·la 22 punts solidaris a la ciutat de Girona per recollir donatius per finançar una part del projecte, valorada en 70.000 euros


L'autora del blog El Crep De Mi Vida, Vanessa Nueda, i l'investigador de l'Institut d'investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) el Dr. Jordi Frigola han presentat avui una campanya de recollida de fons per finançar una part d'un treball de recerca pioner sobre el càncer a Girona. El projecte té per objectiu desenvolupar una nova eina de lluita contra el càncer que permeti millorar la qualitat de vida dels malalts oncològics.

El Dr. Frigola lidera un projecte d'investigació de llarg recorregut a Girona que podria representar un gran avenç en la lluita contra el càncer. Se centra en la recerca de nous inhibidors específics del creixement cel·lular. Aquests nous inhibidors podrien oferir dos avantatges principals respecte a la majoria de tractaments actuals. Per una banda, la reducció de danys col·laterals i, per l'altra, la reversibilitat en els seus tractaments. Actualment, la falta de recursos econòmics impedeix organitzar l'equip de treball necessari per a afrontar-ho amb garanties. Per això, els diners recollits en aquesta campanya solidària aniran destinats exclusivament al finançament d'un contracte de treball per a un estudiant de doctorat, durant 4 anys.

Davant d'aquesta situació, l'autora del blog El Crep de Mi Vida, Vanessa Nueda, que va patir un càncer de mama fa 2 anys, ha posat en marxa una campanya de recollida de diners a la ciutat de Girona. Per fer-ho, ha demanat la col·laboració d'una vintena d'establiments de la capital que custodiaran durant 6 setmanes unes guardioles solidàries dissenyades expressament per la campanya i convidaran els seus clients a fer donatius al projecte.

La iniciativa, batejada amb el nom de GIRONA SOLIDÀRIA amb El Crep de Mi Vida, és oberta a noves col·laboracions i de moment compta amb la participació de 22 establiments. (El llistat complet dels punts solidaris el trobareu adjunt).

La impulsora de la campanya Vanessa Nueda assenyala que investigacions com la del Doctor Frigola "s'han de recolzar, ja que neixen per millorar la vida de tots els que hem passat per algun d'aquests tractaments que salva vides, estem d'acord, però deixa uns efectes col·laterals que ara sembla que es poden reduir i és això del que es tracta". "No hi ha res millor a la vida per a unir esforços. I, si en aquest cas és per apadrinar la investigació que algun dia salvarà tantes vides, no hi ha excuses per no participar-hi", afegeix.

En el marc de la mateixa campanya solidària i en col·laboració amb El Crep de Mi Vida, el passat 5 de febrer, la GIO, l'orquestra simfònica de les comarques gironines, va celebrar el seu cinquè aniversari amb un concert que inclou una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami. La iniciativa preveu l'enregistrament i edició d'un DVD del concert per la seva posterior venda destinat a recaptar fons pel projecte de recerca del doctor Jordi Frigola. Si la iniciativa té èxit, el DVD es presentarà per primavera en actes solidaris organitzats en cinemes.

Sobre l'IDIBGI

L'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI) és el centre de recerca d'excel·lència en biomedicina i salut de Girona, que forma part de la xarxa de centres CERCA de la Generalitat de Catalunya.

Reconegut internacionalment com el millor centre d'Espanya pel prestigiós rànquing internacional SCIMAGO, l'IDIBGI pretén vertebrar i desenvolupar la recerca de qualitat en ciències biomèdiques i de la salut, promovent la seva translació a la pràctica habitual, amb l'objectiu de respondre als problemes de salut de la població.

Més de dos-cents investigadors treballen en quatre línies –cardiovascular, metabolisme i inflamació, neurociències i oncohematologia- que sumen 43 projectes de recerca, 337 estudis de recerca clínica, 926 articles en revistes internacionals i cinc projectes d'investigació, entre d'altres activitats.

Sobre el Crep de Mi Vida

Vanessa Nueda va ser diagnosticada d'un càncer de mama als 35 anys. Després del diagnòstic i al llarg d'un dur procés de recuperació amb tres operacions i un llarguíssim tractament, va decidir parlar obertament de la seva experiència a través del blog www.elcrepdemivida.com. També va compartir el seu dia a dia a través de les xarxes socials. Avui, la Vanessa fa xerrades i ha escrit un conte –"Les aventures del càncer"- on explica la malaltia vista pels ulls d'un nen. El conte és la historia real de com la Vanessa i el seu marit van explicar als seus fills què passaria a casa. També ha dut a terme diversos projectes solidaris que han fet possible fer millores a l'ICO de Girona, com ara la compra d'ordinadors, la renovació de matalassos de la planta d'oncologia i de la sala d'espera de l'hospital de dia.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/42615_elcrepdemividarecaptafon-peraunprojectepionerdinve-tigaciodelcanceragirona-1.htm