logo
Imprimir
29-03-2017 | 21:14hs
•LLEIDA

Millo destaca la voluntat del president del Govern de parlar directament amb la societat catalana

Recorda que la inversió de 4.200 milions d'euros a Catalunya anunciada ahir per Rajoy té "una relació directa amb el creixement econòmic i la creació de llocs de treball"


El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha realitzat avui la seva primera visita oficial a l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials de Talarn, on s'ha reunit amb el coronel Director de l'Acadèmia, José Andrés Luján, i altres comandaments militars, acompanyat de la subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso. El delegat del Govern ha recorregut les "magnífiques instal·lacions" d'una infraestructura molt estimada per la comarca del Pallars Jussà, segons ha recordat, que a més juga "un paper fonamental en l'estratègia global de l'exèrcit".

Després de la seva visita, Millo ha avaluat la jornada sobre infraestructures "Conectados al futuro" celebrada ahir a Barcelona com la voluntat manifesta del president del Govern, Mariano Rajoy, de "parlar directament amb la societat catalana per informar dels plans d'inversió".

Segons ha destacat, "no s'ha d'interpretar com una oferta", sinó com una informació directa del president als ciutadans perquè coneguin "la voluntat del Govern d'Espanya de fer inversions que tenen una relació directa amb el creixement econòmic, la competitivitat, el desenvolupament de l'economia, la creació de llocs de treball i la posada en el punt de modernització que els hi correspon a les infraestructures de Catalunya". Rajoy va anunciar ahir que s'invertiran un total de 4.200 milions d'euros a Catalunya en infraestructures, transports i habitatge entre 2017 i 2020.

En aquest context, el delegat del Govern s'ha preguntat si la Generalitat "vol seure a la taula de la negociació per parlar d'aquelles coses que afecten el dia a dia dels catalans o mantenir el full de ruta permanent de la col·lisió i del trencament que no interessa a ningú i cada cop genera més inquietud". Millo ha reclamat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, dedicar el seu temps a "restablir el diàleg" i posar rumb a bon port.

Enric Millo també ha manifestat la determinació del Govern de mantenir el Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona, malgrat l'ordre de precinte que ha emès avui l'Ajuntament de Barcelona. Segons ha recordat el delegat del Govern, els CIE compleixen "una funció social molt important" i es van crear per acomplir a la normativa europea i espanyola.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/43835_millode-tacalavoluntatdelpre-identdelgoverndeparlardirectamentambla-ocietatcatalana-1.htm