logo
Imprimir
18-04-2017 | 18:45hs
•CULTURA

El Festival Còmic tanca amb èxit la 10a edició

Prop de 7.000 persones passen pel festival i surten amb un somriure


Diumenge el Festival Còmic de Figueres va abaixar el teló amb un important balanç d'espectadors, que ha superat les previsions de l'organització. En destaca, sobretot, que al programa d'aquesta edició s'han consolidat les propostes afegides els últims anys i que, a més, s'han mantingut amb èxit les que figuren des dels seus inicis. El més important, però, és que s'han superat les expectatives de les novetats incorporades.

Segons Agustí Custey i Xavier Valentí, codirectors del festival, el grau d'acceleració en la consolidació del festival es demostra també en la coincidència amb el grau de satisfacció que els usuaris han expressat. El públic ha manifestat el seu entusiasme amb les diferents propostes presentades. Les xifres assolides han estat de gran repercussió a causa de la varietat de propostes i estils que han atret gran varietat de públic, la qual cosa demostra una important vitalitat.

En primer lloc, la programació que va acollir el teatre El Jardí ha tingut una gran rebuda per part del públic, que va completar els aforaments amb els diferents espectacles que s'hi han ofert. A l'escenari es van citar importants noms de l'escena còmica internacional amb dues propostes vingudes de dos continents que han significat un esforç econòmic en la dimensió pressupostària del festival, com són el duet australià The Umbilical Brothers i la companyia del clown rus Dimitri Bogatirev, que va tancar el festival amb un gran fi de festa. Les dues companyies, que ja havien vingut a edicions anteriors, no han volgut perdre l'oportunitat de tornar a actuar en la que ja consideren una cita de referència de l'humor al nostre país.

A l'espectacle inaugural es van citar uns 750 espectadors, que coincidiren a remarcar la qualitat dels artistes participants i l'encert que la presentació recaigués en l'actor Guillem Albà i l'Orquestra Marabunta, qui van aconseguir situar el llistó molt alt i van convertir la Gala Inaugural en la millor de la història del festival, tant per la combinació d'artistes, entre els quals es trobaven Yolanda Ramos, Mali Vanili, Xuriguera i Faixedas, The Umbilical Brothers i Àngel Amieva, com pel que fa a la resposta del públic, que va omplir el teatre de riures.

Quant als espectacles programats a l'escenari de l'Espai Citroën, tots van superar les previsions de públic amb molta rotació d'espectadors de totes les edats durant tot el cap de setmana i més de 500 assistents cadascun. L'escenari de Plaça Catalunya va permetre veure tres espectacles de primer nivell amb els clowns Leandre, Marcel Tomàs i Guillem Albà i La Marabunta. La direcció del festival es planteja ampliar la capacitat d'aquest espai per poder acollir més espectadors còmodament en properes edicions.

Una de les principals novetats d'enguany ha estat l'obertura del festival a tots els "punts cardinals" de la ciutat. La programació de diferents espectacles gratuïts als barris de Figueres ha permès que la proposta de descentralitzar signifiqui un factor molt important que dóna més dimensió al festival, que sempre ha buscat d'eixamplar-se tant a nivell físic com espiritual. En aquest sentit, la direcció ha volgut remarcar també el reconeixement a totes i cadascuna de les associacions de veïns que amb la seva col·laboració han fet possible aquesta nova proposta tan positiva, sobretot perquè s'ha gaudit d'una gran assistència de públic i no només de gent dels mateixos barris sinó també gent d'altres llocs de la ciutat, fet que hi ha aportat més dinamisme. En algun cas, fins i tot, s'han viscut escenes úniques, com al barri de Sant Joan, on a més d'ajudar a trencar tòpics, s'han començat a crear noves realitats tan necessàries per activar la vida cultural de la comunitat gitana dins de la ciutat. Els veïns del barri van agrair profundament la iniciativa i han destacat la importància del seu caràcter integrador.

Altres propostes de nova creació d'aquest any, com el Microteatre programat a l'edifici de la Fundació Clerch i Nicolau, han tingut també molt bona acollida tant per part dels participants com del públic, i han permès assentar les bases d'una nova via que seguirà explotant-se en properes edicions. El festival ha plantat la llavor d'una nova oferta en el seu programa, que dóna espai i serveix d'aparador a artistes i companyies de diferent naturalesa, professionals amb noves propostes que necessiten espais com aquest, espais que els pugui servir com a banc de proves. Un exercici simpàtic, divertit i que encaixa amb la filosofia del festival, a més de donar-li una nova dimensió.

El públic també ha respost massivament a les convocatòries de les activitats paral·leles, com el taller de Risoteràpia, que ha seguit el bon ritme de tots els anys. El Ioga del Riure ha superat totes les expectatives, ja que es va haver de canviar l'emplaçament de l'activitat al Castell de Sant Ferran amb motiu del gran èxit que va tenir; s'hi varen inscriure 180 persones.

El cicle impulsat pel Cineclub Diòptria ha disposat de la total complicitat dels espectadors, que s'han citat i seguiran fent al llarg dels diferents dijous del mes d'abril atrets per la programació especial de films d'humor, els quals han complementat la celebració de l'aniversari d'aquesta desena edició del festival.

Durant el llarg cap de setmana festiu de Setmana Santa, l'humor s'ha apoderat un any més dels carrers i racons de Figueres amb la programació d'un festival que ha tingut una resposta més massiva que mai. L'usuari del festival ha valorat molt positivament poder viure uns dies plens de propostes teatrals d'humor de qualitat i gratuïtes a diferents punts i emplaçaments de la ciutat.

E Festival atrau cada cop més visitants a la ciutat de Figueres durant els dies de vacances de Setmana Santa i això és per a l'organització, tan important com el sentiment que el Festival genera en els seus visitants i espectadors. Així mateix, de cara a les properes cites amb l'humor a la capital empordanesa, l'organització espera poder seguir comptant amb el suport de les entitats que hi han col·laborat al llarg d'aquests 10 anys de festival.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/44238_elfe-tivalcomictancaambexitla10aedicio-2.htm