logo
Imprimir
27-04-2017 | 20:28hs
•TURISME

Banys de Llo s'embelleix durant la primavera

El centre termal de l'Alta Cerdanya ofereix durant aquests mesos unes tarifes més econòmiques


La primavera és l'estació que més enalteix la bellesa natural dels Pirineus. El sol, cada vegada més radiant, il·lumina unes muntanyes de colors intensos que encara tenen el rastre de la neu hivernal. Un paisatge de postal, en definitiva, que converteix indrets com la Cerdanya en un autèntic paradís muntanyenc.

En aquesta comarca, precisament, s'hi ubica el petit municipi de Llo, un emplaçament bucòlic posat al mapa a 1.500 metres d'altitud, concretament al punt on neix el riu Segre. Més enllà de la seva bellesa natural i patrimonial, on ressalta especialment la seva església romànica de Sant Fructuós de Llo, aquest llogaret és conegut sobretot per albergar el centre termal Banys de Llo, un complex liderat per Jean Yves i Isabelle Jail.

Tots dos posen cara a un espai genuí i especialment atractiu durant els mesos primaverals, quan es conjuguen amb perfecte sincronia l'aire fresc dels matins i els climes agradables del dia i la nit, un context de somni per passar una bona vetllada romàntica o per viure una experiència per recordar amb la família tot degustant les delícies culinàries de la zona o practicant altres activitats com senderisme o golf.

La joia de la corona, però, són els banys. I és que la zona termal, ubicada a tocar de les Gorges del Segre i d'una singular font natural sulfurosa, ofereix unes aigües riques en sofre i minerals molt conegudes per les seves propietats relaxants, però també per combatre els dolors reumàtics o per enaltir el benestar de la pell i els cabells.

L'excepcionalitat d'aquesta aigua té la seva raó de ser a uns 4.000 metres sota el mantell terrestre. Allà, a tocar del magma, s'hi projecta un líquid que tarda uns 10.000 anys a aparèixer per la superfície terrestre a uns 37 graus aproximadament. Durant el seu itinerari mil·lenari, l'aigua s'enriqueix de minerals i cultiva, paral·lelament, unes algues microscòpiques que esdevenen uns grans companys de viatge a l'hora de tractar la pell o les articulacions.

Avantatges durant la primavera

A part dels paratges que ofereix la primavera, aquests mesos també són una bona opció per altres motius. Així, i més enllà del preu, que resulta més econòmic que en altres períodes de l'any, els clients també es troben amb uns espais menys aglomerats, un marc perfecte per poder gaudir d'aquest entorn envejable amb tots els sentits.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/44308_bany-dello-embelleixdurantlaprimavera-5.htm