logo
Imprimir
11-06-2017 | 18:26hs
•LA SELVA

Enguany s'han elaborat 28 catifes i 28 racons catifes a Arbúcies

Els veïns dels carrers Sant Jaume i Segimon Folgueroles s'emporten el premi a l'originalitat i al disseny; els Jubilats el premi al millor treball i els Catifactions a la varietat de flor


"Ha estat molt difícil decidir a qui atorgar els tres premis del concurs de catifes de flors naturals d'enguany" ha afirmat el jurat, que també ha volgut destacar la poca varietat de flor que s'ha vist a les confeccions d'aquest any a causa de celebrar-se al mes de juny i que, flors com les de l'acàcia, a aquesta època ja no se'n troba. Així com també el jurat ha detectat la manca de diferents verds a les catifes com ara les fulles de castanyer, faig o falguera.

Les dificultats del jurat han estat tantes que han atorgat el mateix premi a dues catifes perquè han considerat que els veïns del carrer Sant Jaume i Segimon Folgueroles han realitzat una gran tasca i els han concedit el premi a l'originalitat i al disseny amb les catifes Un món de papiroflèxia i Mosaic floral, respectivament. Pel que fa al premi al treball, aquest any se l'han emportat els membres de l'Associació de Jubilats d'Arbúcies i els seus rellotges. I, finalment, el premi a la varietat de flor el jurat l'ha atorgat als Catifactions, veïns del carrer Camprodon amb la seva catifa Anem de pesca, que han aconseguit fer la seva confecció amb un total de 12 varietats de flor.

Enguany, les confeccions que s'han elaborat en el concurs han estat un total de 28, un dels anys que més n'hi ha hagut, tot i que a concurs n'hi ha entrat XX. Així com també dels racons catifes que aquest any se n'han fet 28, repartits a tot el nucli històric del poble com ara el carrer Sorrall i Havana, la placeta dels Encantats, la plaça de la Vila, la placeta dels Bosquerols i al carrer Castell.

La regidora de Turisme, Maria Tayeda, s'ha mostrat molt satisfeta per la gran participació dels veïns d'Arbúcies que, un any més, han sortit al carrer per elaborar aquestes impressionants confeccions florals, com també per fer els racons catifes que donen un toc original i divertit a la jornada. "Una gran diada que sense la implicació de tots aquests veïns i veïnes de la vila no seria possible".

Desenes d?arbuciencs han omplert des de bon matí els carrers d?Arbúcies per començar amb l?elaboració de les confeccions de flors naturals i, a partir de mig matí, centenars de visitants han arribat per assistir a una de les festes més importants del municipi, les Catifes. Els passejants han pogut veure tot el procés elaboració: des del perfilat del dibuix fins com es posava la flor, una gran varietat de plantes que són les protagonistes de la jornada i que permeten que les catifes llueixin cada any. El clavell, la ginesta, la paradella, la gerbera i el pi són les flors més utilitzades en la confecció de les catifes.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/45686_enguany-hanelaborat28catife-i28racon-catife-aarbucie--2.htm