logo
Imprimir
15-06-2017 | 16:11hs
•BESALú, VILA COMTAL

Besalú celebra el dia 24 una nova edició Herbesalú

La plaça de la Llibertat acollirà l'elaboració pública de la millor ratafia del poble del 2016


El dissabte 24 de juny Besalú viurà una tarda dedicada a les herbes remeieres amb una nova edició d'Herbesalú, una cita que cada any se celebra al juny i que entronca amb la tradició del poble d'elaborar ratafia. I és que la preparació d'aquest licor, juntament amb els tastets de dolços i te marroquins i un concurs de rams silvestres són algunes de les activitats que acollirà la setmana vinent la plaça de la Llibertat de Besalú.

"La ratafia té molta tradició a Besalú. El que fem al desembre és la Fira de la Ratafia, que s'ha de preparar sempre al voltant de Sant Joan, quan hi ha totes les herbes per elaborar-la", indica la primera tinent d'alcalde de Besalú, Fira Surina.

La jornada començarà a dos quarts de sis de la tarda amb l'elaboració pública de la millor ratafia de Besalú de l'any 2016. En aquesta ocasió, la guanyadora de l'any passat, Carme Gelis, acompanyada de Xavier Codina i Salvador Garcia-Arbós, mostraran als interessats les herbes aromàtiques amb les quals s'elabora el licor i explicaran el procediment a seguir per fer ratafia, que és tot un ritual. "La gran garrafa que s'elaborarà durant l'Herbesalú serà, precisament, la que s'envasarà i es vendrà en la pròxima edició de la Fira de la Ratafia a la tardor vinent", indica Surina.

A partir de les sis, es podran tastar te amb herbes aromàtiques i dolços provinents del Marroc, gràcies a la col·laboració de Kadhija, i a dos quarts de set de la tarda arrencarà la quarta edició del concurs de rams silvestres, que és obert a tothom. Per participar-hi, cal fer un ram i portar-lo abans de les sis de la tarda sota les voltes de la plaça de la Llibertat. El premi és un val de compra de 50 euros per gastar en una de les floristeries de la vila garrotxina.

Herbesalú acabarà a les vuit del vespre amb una cantada d'havaneres amb el grup Llops de mar. S'hi servirà rom cremat per a tothom i durant la mitja part se sortejaran la trentena de premis de la campanya de comerç "Comprar al barri té premi" i dels lots de producte cedits per Girona Excel·lent.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/45774_be-alucelebraeldia24unanovaedicioherbe-alu-3.htm