logo
Imprimir
19-07-2017 | 23:05hs
•TARRAGONA

Un poble tarragoní vol independitzar-se de Catalunya

Batea assegura sentir-se "discriminada" pel tracte de la Generalitat i proposa unir-se a l'Aragó


Batea, un petit poble de la província de Tarragona, ha anunciat que vol deixar de ser un municipi català i pertànyer a l'Aragó perquè se sent discriminat per la Generalitat. L'alcalde de la localitat, Joaquim Paladella, ha presentat una petició formal a la Subdelegació del Govern a Tarragona per demanar una reunió on s'explorin les possibilitats jurídiques d'esdevenir un municipi d'Aragó. A més, també vol entrevistar-se amb el president català, Carles Puigdemont.

Un cop consultades totes les administracions, l'alcalde planteja un referèndum al poble i que siguin els veïns els qui decideixin si canvien de comunitat autònoma.

El motiu d'aquesta proposta d'independència, assegura Paladella, és la llarga llista de "discriminacions" que ha viscut el poble i les constants topades amb la Generalitat que diu haver patit el municipi de la Terra Alta, d'uns 2.000 habitants. L'alcalde socialista remarca que el poble se sent "molt català", però que la situació no pot continuar. Entre els greuges que exposa hi ha el fet que el Govern català ha incomplert el compromís de fa anys d'oferir 60 places concertades d'una residència geriàtrica al poble.

A través d'un comunicat, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ja ha posat el crit al cel i ha mostrat la seva "indignació i impotència" per la proposta de l'alcalde, assegurant que "no tot s'hi val" per aconseguir "unes places de la residència".




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/46636_unpobletarragonivolindependitzar-edecatalunya-1.htm