logo
Imprimir
08-08-2017 | 14:17hs
•+ NOTíCIES

CaixaBank, premiat per The Banker i Global Finance per la seva estratègia digital

La digitalització és un dels pilars del Pla Estratègic 2015-2018


L'entitat ha guanyat el premi al 'Millor Projecte d'Intel·ligència Artificial' de The Banker pel 'xatbot' d'imaginBank, la primera solució d'intel·ligència artificial creada per una entitat financera espanyola.

Els clients poden conversar amb el 'xatbot' amb veu o missatges escrits per consultar les ofertes i descomptes que tenen per pertànyer a imaginBank.

CaixaBank també ha estat guardonat com 'Millor Banc Digital a Espanya' per Global Finance, que a més l'ha reconegut com la millor entitat d'Europa Occidental en quatre categories: banca mòbil, xarxes socials, web per clients particulars i sistema de pagament de factures.

CaixaBank ha estat premiat per la revista britànica The Banker (del Grup Financial Times) i per la publicació nord-americana Global Finance, pel seu procés de digitalització i aposta per la innovació. En el cas de The Banker, l'entitat ha guanyat el premi al Millor Projecte Tecnològic de l'any a la categoria d'Intel·ligència Artificial pel llançament del xatbot d'imaginBank, el banc mobile only de CaixaBank pels millenials. Aquest xatbot és un software de missatgeria disponible a la pàgina de Facebook d'imaginBank o a través de l'app Facebook Messenger, a través del qual els clients de l'entitat poden conèixer ofertes i descomptes exclusius. La publicació britànica ha elogiat l'esperit innovador d'aquest projecte, que utilitza la intel·ligència artificial per parlar amb els usuaris amb un llenguatge natural, de manera clara, amistosa, i fins i tot amb emoticones, i oferir-los les promocions que millor s'adaptin als seus interessos i llocs de residència.

D'altra banda, Global Finance ha premiat a CaixaBank com Spain's Best Consumer Digital Bank (Millor Banc Digital a Espanya) per la seva aposta per la digitalització per oferir una millor qualitat de servei als seus clients. A més, la revista nord-americana també ha reconegut a l'entitat com la millor d'Europa Occidental en quatre categories més: Best in Mobile Banking (Millor Banca Mòbil), Best in Social Media (Millors Xarxes Socials), Best Integrated Consumer Bank Site (Millor Pàgina Web per clients particulars) i Best Bill Payment & Presentment (Millor Sistema de Pagaments de Factures).

Jordi Gual, president de CaixaBank, considera que aquests premis suposen per CaixaBank un "nou reconeixement a la nostra estratègia digital, un dels pilars del Pla Estratègic 2015-2018, i a l'aposta per la innovació que sempre ha format part de l'ADN de CaixaBank per fer servir els avenços tecnològics en benefici dels nostres clients".

Per la seva part, Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, afegeix que "la transformació que estem realitzant afecta als nostres processos interns, per ser més eficients i digitals; a la forma en què ens comuniquem amb els nostres clients, a través de canals més còmodes i convenients; i al contingut dels serveis que oferim".

El xatbot d'imaginBank, el primer del sector financer espanyol

El xatbot d'imaginBank és el primer servei d'aquestes característiques de la banca espanyola. Per interactuar amb ell, l'usuari ha d'enviar un missatge privat a través de Facebook o de l'aplicació mòbil de missatgeria d'aquesta xarxa social. Automàticament, el robot dona la benvinguda i el guia per les diferents opcions per accedir a les més de 200 propostes que formen part del programa de descomptes en oci i compres d'imaginBank. D'aquesta manera, els clients d'imaginBank poden gaudir de diferents promocions especials en viatges, hotels, restaurants, moda o música, i estar informats de les novetats gràcies a les alertes configurables.

La intel·ligència artificial s'ha implantat per oferir un millor servei al client, ja que ajuda a filtrar les promocions i interpretar les cerques dels usuaris, convertint el llenguatge oral o escrit en entrades que el xatbot pugui respondre. La creació d'aquest bot segueix l'aposta d'aplicar les últimes tendències en innovació a imaginBank, el banc només per mòbils de CaixaBank i fa servir la intel·ligència artificial de Watson, desenvolupada per IBM.

CaixaBank, líder en innovació a escala mundial

CaixaBank és considerat com un banc líder en innovació a escala mundial, amb 5,5 milions de clientes en banca online, dels quals 3,9 milions operen a través del mòbil. L'entitat és líder en banca electrònica amb 15,6 milions de targetes en circulació i una quota de mercat per facturació del 23,3%. Ha estat una de les primeres entitats del món en apostar per la implantació comercial dels sistemes de pagament contactless i de la tecnologia de pagament a través del mòbil, que han fet que rebi diversos premis internacionals.

D'altra banda, imaginBank és el primer banc mobile only d'Espanya en el qual l'operativa es realitza exclusivament a través d'apps per mòbils i per xarxes socials. El seu llançament ha suposat un avenç en l'estratègia d'innovació de CaixaBank, reconeguda internacionalment com una de les entitats líders en l'aplicació de les noves tecnologies als serveis financers.

Reconeixements internacionals

Els reconeixements de The Banker i de Global Finance arriben després que l'abril passat, CaixaBank fos guardonada per la consultora nord-americana Celent amb el premi Model Bank 2017, atorgat per distingir la seva estratègia de transformació digital. El 2016, l'entitat a més va rebre el premi Global Innovator 2016 d'Efma i Accenture, en reconeixement a l'entitat financera amb millor estratègia d'innovació i també va ser premiada per The Banker com "Millor Projecte Tecnològic del Món" pel llançament d'imaginBank.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/47844_caixabankpremiatperthebankeriglobalfinanceperla-evae-trategiadigital-1.htm