logo
Imprimir
13-08-2017 | 16:20hs
•TARRAGONA

El president de la Diputació de Tarragona, pregoner de la Festa Major d'estiu de la Canonja

Josep Poblet ha destacat la grandesa de la constància i el lideratge del canongins i canongines durant el pregó que ha encetat quatre dies plens d'activitats i actes


La Canonja ha encetat aquest dissabte al vespre quatre dies d'intenses celebracions amb motiu de la seva Festa Major d'estiu. El president de la Diputació, Josep Poblet, ha estat l'encarregat de pronunciar el pregó al Castell de Masricart, donant el tret de sortida a tot el seguit d'actes i activitats programades. Durant el seu discurs, Poblet ha destacat el pes al llarg dels segles de la societat canongina, la seva mentalitat oberta i la grandesa de la seva constància que la permès constituir-se com a poble. En aquest sentit, ha recordat amb alegria el moment en què La Canonja va recuperar la plena municipalitat l'any 2010. El president també ha fet esment al dinamisme i al lideratge dels nombrosos fills il·lustres de la Canonja, del gruix empresarial i de les entitats i associacions canongines, i ha recordat la importància que suposa per a la Canonja acollir un equipament com l'Arxiu General de la Diputació de Tarragona, una gran eina per a la memòria col·lectiva, que ha convidat a visitar.

El pregó de la Festa Major d'estiu de la Canonja també ha comptat amb la presència de l'alcalde d'aquest municipi, Roc Muñoz, i de l'alcalde en funcions i diputat de la Diputació de Tarragona, Salvador Ferré, qui ha estat l'encarregat de presentat el pregoner. A més, també hi han assistit altres membres de la corporació municipal de la Canonja i d'altres municipis i representants de diverses entitats locals. En acabar, les autoritats, acompanyades pels Gegants, els alumnes de l'Escola de Música de l'Orfeó Canongí, El Tecler i els Diables de la Canonja, han fet l'anada a la tronada cap a l'avinguda de les Garrigues. El president de la Diputació de Tarragona ha estat enguany l'encarregat d'encendre-la. Seguidament, ha tingut lloc el correfoc pels carrers del municipi i la remullada i el ball de Festa Major.

Fins al proper dimarts 15 d'agost, La Canonja celebra la seva Festa Major d'estiu en honor a la Mare de Déu d'Agost, amb activitats diverses i per a tots els públics com la cercavila de diumenge, una paella popular, ballada de sardanes, teatre, circ, balls, la missa de festa major i la processó, concerts i activitats infantils i esportives, entre d'altres.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/48135_elpre-identdeladiputaciodetarragonapregonerdelafe-tamajorde-tiudelacanonja-1.htm