logo
Imprimir
14-08-2017 | 12:44hs
•LA SELVA

Blanes celebra dissabte la 35a Caminada Popular Nit de Sant Bonós

Per segon any consecutiu, el límit d'inscripcions s'ha augmentat fins a les 5.500 persones que participaran en la tradicional prova dissabte vinent a 2/4 d'11 de la nit


Aquests dies en què Blanes celebrarà la Festa Major Petita, la vila de la Costa Brava es prepara per allotjar dissabte vinent l'esdeveniment lúdic-esportiu que indiscutiblement atrau any rere any un major nombre de participants, inclosa al bell mig d'aquest cicle festiu. Es tracta de la Caminada Popular Nit de Sant Bonós, que enguany arriba a un aniversari molt assenyalat: la 35a edició.

La tradicional prova esportiva inclou un bon grapat d'atractives novetats. La més destacada és que enguany no caldrà esperar el dia anterior que tingui lloc per poder inscriure-s'hi, ja que des de fa dies s'ha iniciat la inscripció online a través de l'enllaç https://www.inscripcions.cat/nitdesantbonos2017/formulari_inscripcio. Quan falten cinc dies per la caminada, ja s'han inscrit 772 persones.

Una altra novetat ha estat que els primers 200 inscrits rebran com a obsequi una samarreta esportiva cedida amb la col·laboració de l'emblemàtica empresa blanenca Nylstar a través de la seva marca Meryl. Es tracta d'una peça fabricada amb teixit Meryl Skinlife, un nylon especial fet amb micropartícules de plata que redueixen les olors desagradables i mantenen l'equilibri natural de la pell, la nova línia de producció que desenvolupa actualment la factoria.

Per segon any consecutiu, el límit màxim de participants que podran fer la caminada s'ha situat en les 5.500 persones. L'any passat, quan es va augmentar el topall fins aquest nombre, es va arribar a aquest màxim quan faltava una hora perquè comencés la prova, que comença a 2/4 d'11 de la nit, amb sortida i arribada al Passeig de Mar i un recorregut d'uns 8 quilòmetres que transcorren arreu del municipi.

Tal com el seu títol indica, es tracta d'una prova popular, on solen participar famílies i grups d'amics, un esdeveniment esport i lúdic, en la línia de les dues destinacions turístiques amb què està distingida Blanes: familiar i esportiu. El principal atractiu de la caminada és fer una passejada nocturna estiuenca, si bé els més avesats a córrer aprofiten per entrenar i se situen en el grup de capçalera per despegar tan bon punt es dóna el tret de sortida.

Una caminada solidària amb les entitats socials

A banda del gran nombre de participants amb què compta la caminada, una altra qüestió que també la caracteritza és el seu perfil solidari. L'Obra Social La Caixa col·labora en l'esdeveniment multiplicant per 1 € totes les inscripcions que s'arribin a fer. La quantitat econòmica que en resulti es destinarà a dues entitats socials que ha triat el Departament d'Acció Social de l'Ajuntament de Blanes: MIFAS (Minusvàlids Físics Associats) i la Fundació Aspronis, que dóna atenció a les persones amb discapacitats intel·lectuals.

D'altra banda, tots els participants poden accedir voluntàriament a fer una donació econòmica que també té com a destinatàries sengles entitats socials sense afany de lucre de la vila. El preu per inscriure's en la 35a Caminada Popular Nit de Sant Bonós és de 4'50 €, dels quals 4 € són per cobrir despeses d'organització i 0'50 € una donació voluntària mínima, que cada any es destinen a entitats que també tria el Departament d'Acció Social. Aquest 2017 un 50% serà per a Càritas Interparroquial i l'altra 50% per a l'Associació d'El Bon Samarità.

Les inscripcions presencials es podran fer divendres vinent a la Ciutat Esportiva Blanes de 10 a 21 h, així com de 16 a 20 h a l'Ajuntament de Blanes. L'endemà dissabte 19 d'agost, el dia en què es farà la caminada, continuaran fent-se de 10 a 22 h al mateix Ajuntament, on també podran anar a recollir els seus dorsals les persones que s'hagin inscrit online. Val a dir que les inscripcions presencials es tancaran a les 22 h, o bé quan s'hagi arribat al màxim de les 5.500.

La 'Bossa del Corredor' i altres avantatges per a tots els inscrits

El dorsal que reben tots els inscrits comporta poder accedir a un ample ventall d'avantatges i al·licients. Un dels més destacats és el lliurament gratuït de la 'Bossa del Corredor', que inclou diversos obsequis cedits a l'Ajuntament de Blanes per diverses empreses i firmes comercials, com per exemple un bric de 'Caldo Aneto', una llauna d''Aquarius', mostres de productes esportius i flyers amb descomptes per gaudir de sortejos i serveis.

Altres avantatges que comporta lluir el dorsal de la Caminada Popular Nit de Sant Bonós són samarretes, globus i altres al·licients. Finalment, un cop finalitzat el recorregut de la caminada, només els qui duguin el dorsal podran accedir al recinte exclusiu que hi ha habilitat a rengló seguit de la línia d'arribada. En aquesta zona es reparteixen ampolles d'aigua i talls de xíndria, hi ha una àrea amb hamaques per si algú necessita recuperar forces o ser atès pels serveis sanitaris, i al tram final música i un photocall.

Talls de circulació i col·laboradors de la caminada

Per garantir que l'esdeveniment pugui transcórrer de la manera més fluida i evitar en el possible que la circulació quedi col·lapsada, la Policia Local de Blanes posarà en marxa diverses mesures de trànsit coincidint amb la jornada del proper dissabte, 19 d'agost. Per aquest motiu, des del cos policial s'ha demanat als conductors que agafin rutes alternatives en cas que hagin de circular per les zones afectades.

A partir de les 22'15 h de la nit i fins a la finalització de la caminada –cap a la 1'30 h matinada- s'aniran fent talls de circulació esglaonats. Aquestes mesures afectaran diversos carrers per on transcorre la prova, que romandran tancats i/o amb passos alternatius depenent de la intensitat del flux de participants.

La 35a Caminada Popular Nit de Sant Bonós l'organitza l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament de Blanes amb el suport del Grup Fondistes Blanes. Col·laboren en diversos aspectes la Policia Local i Protecció Civil de Blanes, així com el Consell Comarcal de la Selva i la Diputació de Girona.

Perquè la prova sigui un èxit es compta amb un ampli desplegament humà, que s'encarrega de determinats aspectes logístics, principalment de l'Àrea d'Esports i del Grup Fondistes Blanes, així com altres voluntaris i voluntàries als qui també s'assignen determinades tasques. Tot aquest equip anirà identificat amb una samarreta corporativa esponsoritzada.

També es compta amb el suport de Meryl de Nylstar, l'Obra Social La Caixa, Aneto, Coca-Cola, Renault, Freskibo, Òptica Muralla, Blanes.com, Illes Juli, Kids & Us School of English, Grup Ros, Serhs Fruits, Dofijet, Fisiocrem, Joieria Maresma, Beverly Park Hotel, Càmping La Masia, Cafè Els Terrassans, Cafeteria Primer Casino de Blanes i Plantillas Deportivas.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/48161_blane-celebradi-abtela35acaminadapopularnitde-antbono--3.htm