logo
Imprimir
22-08-2017 | 16:23hs
•LA SELVA

Un total de 233 persones es van oferir al Bus del Banc de Sang a Blanes per donar sang

S'ha doblat el nombre de donacions i els oferiments s'han incrementat un 786%. La coincidència de l'atac terrorista amb la jornada del dijous va fer augmentar la cua de voluntaris


Les dues jornades extraordinàries de donació que van tenir lloc la setmana passada a Blanes han ultrapassat amb escreix les xifres que habitualment s'han donat en anys anteriors. Segons dades de l'organització, el Banc de Sang i Teixits de Girona amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat i l'Ajuntament de Blanes, un total de 233 persones es van oferir per donar sang els passats dimecres i dijous, 16 i 17 d'agost respectivament, quan va estar instal·lada la unitat mòbil en aquesta població de la Costa Brava.

D'aquest total, 115 persones van poder donar sang, 18 altres no ho van poder fer per diverses circumstàncies, i un centenar de voluntaris i voluntàries es van haver de derivar directament a la propera donació ordinària que es farà a Blanes, que tindrà lloc al setembre. Des del Banc de Sang i Teixits de Girona s'ha agraït especialment tota aquesta gernació d'homes i dones que es van acostar al bus estacionat al Passeig de Mar.

Les cues de persones esperant fora la unitat mòbil es van incrementar sensiblement la tarda del passat dijous, tan bon punt es va saber la notícia de l'atemptat terrorista comès a Barcelona. Els oferiments per donar sang que s'estaven registrant arreu dels hospitals de Catalunya, i en especial a Barcelona, també es van reproduir a Blanes.

Cap al vespre del passat dijous, el Banc de Sang i Teixits va comunicar a tothom que ja es disposava de reserves suficients per atendre els ferits de l'atemptat. Al mateix temps, també es recordava que la sang és un element biològic que caduca, i per aquest motiu emplaçaven les persones que volien donar sang, així com les que es van quedar sense poder fer-ho, a què vinguessin al llarg d'aquesta setmana del 21 al 25 d'agost per remuntar novament les reserves.

El doble de donacions i un 786% més d'oferiments respecte al 2016

En comparació a les dues jornades extraordinàries de donació de sang que també es van fer l'any passat coincidint amb la primera quinzena d'agost a Blanes, les xifres són espectaculars. Així, l'any 2016 van participar 79 persones, de les quals 64 van poder donar sang i 15 van ser oferiments, ja que es van haver d'excloure per diversos motius.

Si extrapolem aquestes xifres amb les del 2017, el nombre de donacions s'ha doblat; 115 donacions en relació a les 64 del 2016. Per la seva banda, quant a oferiments, 18 persones es van haver d'excloure per diversos motius després de fer la recollida de dades i exàmens previs que es fan sempre. Sumant-li a aquest nombre el centenar de voluntaris i voluntàries que també van acostar-se per participar i a qui es va derivar per a la donació de setembre, donen un total de 118 oferiments, un 786'66% més que l'any 2016 o, dit d'una altra manera: s'han multiplicat per 12.

Tant des del Banc de Sang i Teixits de Girona com des de la mateixa institució a nivell de Catalunya s'ha agraït explícitament a totes les persones que dijous passat van omplir les sales de donació tant bon punt es van conèixer els tràgics fets. A Blanes, l'endemà divendres continuaven havent-hi ciutadans i ciutadanes que van preguntar a través de les xarxes socials si el bus augmentaria un dia més la seva estada en aquest municipi.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/48590_untotalde233per-one-e-vanoferiralbu-delbancde-angablane-perdonar-ang-1.htm