logo
Imprimir
25-08-2017 | 12:06hs
•LA SELVA

El projecte SelvaCultura del Consell Comarcal de la Selva posa en marxa l’Art en Ruta

En el marc d'aquesta iniciativa hi ha prevista la Primera Mostra SelvaCultura2017

 

Després de la bona acollida que ha tingut el projecte SelvaCultura, que va posar en marxa el Consell de la Selva el passat mes de maig, s'ha començat a treballar en les dues accions que s'inclouen en el marc d'aquesta iniciativa comarcal: l'Art en Ruta i la Primera Mostra Selva Cultura 2017.
Pel que fa a l'Art en Ruta, es tracta d'una iniciativa de promoció de les arts visuals que estableix un circuit entre els artistes i els municipis de la comarca de la Selva. Aquesta activitat pretén promocionar les arts visuals de la comarca i la professionalització dels artistes selvatans. Així, hi ha previst que s'ofereixi un catàleg d'obres d'artistes de la comarca i es dinamitzin els espais culturals dels municipis.
La finalitat del dossier és donar a conèixer els artistes i companyies i facilitar una eina de contacte als programadors culturals, i molt especialment als ajuntaments de la comarca. En aquest catàleg hi podran formar part els professionals i companyies que treballin qualsevol disciplina dins les arts escèniques (com és la dansa, el teatre, el circ) , i la música, i que tinguin un espectacle per exhibir i que demostrin una trajectòria artística suficient.


Per això des del Consell Comarcal de la Selva s'ha fet una crida a les companyies d'arts escèniques i música de la comarca que vulguin formar part d'un Dossier professional d'arts escèniques i música de la Selva. Aquells professionals i companyies que treballin a qualsevol disciplina dins les arts escèniques i la música i que vulguin formar part d'aquest dossier professional només han de posar-se en contacte amb el Consell Comarcal de la Selva.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, s'ha mostrat molt satisfet de la tasca que s'està realitzant els darrers mesos, que ha permès posar en marxa aquest nou espai cultural a la comarca de la Selva. En el marc d'aquest projecte, que inclou SelvaCultura, l'Art en Ruta i i la Primera Mostra SelvaCultura 2017, l'ens comarcal dona resposta a una necessitat cultural que fins ara no s'havia pogut cobrir a la comarca de la Selva.


Balliu i Reyner han coincidit ambdós que des de l'ens comarcal es preveu continuar donant suport a la promoció de l'escena cultural com a factor de dinamització social i econòmica de la comarca. Amb aquesta iniciativa el Consell Comarcal de la Selva preveu seguir donant suport a la promoció de l'escena cultural com a factor de dinamització social i econòmica de lacomarca, un exemple es la web SelvaCultura que s'ha posat en marxa, un portal de promoció de l'activitat cultural de la comarca de la Selva, amb una especial focalització entorn de les arts escèniques i visuals i la música que té l'objectiu d'impulsar l'activitat artística, fomentar el consum cultural i generar nous públics per la cultura dels municipis selvatans.

Primera Mostra SelvaCultura 2017
D'altra banda, aquest nou projecte d'àmbit comarcal també preveu la Primera Mostra SelvaCultura 2017, que és una trobada per posar en contacte el sector cultural de la comarca i els ajuntaments de la Selva. Aquesta activitat pretén crear ponts entre els ajuntaments i els sectors culturals de la comarca, iniciar un espai de trobada i treball en xarxa (networking) per impulsar la contractació i facilitar l'intercanvi entre els agents culturals de la comarca de la Selva.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/48802_elprojecte-elvaculturadelcon-ellcomarcaldela-elvapo-aenmarxalartenruta-1.htm