logo
Imprimir
27-08-2017 | 16:04hs
•EL RIPOLLèS

Ripoll clama amb força contra el terrorisme

Safira Oukabir, germana d'un dels terroristes abatuts, ha condemnat els atacs i ha agraït la tasca dels Mossos i el suport de la ciutadania

Ripoll s'ha unit aquest dissabte contra el terrorisme en un acte que ha servit per condemnar, amb un clam propagat per més de 2.500 persones, els actes terroristes de Barcelona i Cambrils, uns atacs que tenien la seva cèl·lula, precisament, a la capital del Ripollès.

L'acte, que ha tingut lloc davant el Monestir, ha viscut un dels seus moments culminants amb l'aparició de Safira Oukabir, germana de Moussa Oukabir, un dels terroristes abatuts durant els atemptats. Durant el seu parlament, Safira, germana també de Driss, empresonat per la seva presumpta vinculació amb el grup gihadista, ha agraït la tasca dels Mossos d'Esquadra i ha condemnat els atacs. "Hem de treballar junts perquè els joves catalans musulmans no abracin ideologies perverses que no tenen cap justificació", ha dit Oukabir, qui ha parlat tot representant la comunitat musulmana del municipi. Abans d'acabar, la Safira també ha donat les gràcies als ciutadans de Ripoll i a l'Ajuntament pel suport rebut durant aquests dies per tal de "superar aquests moments tan crítics".

"Recuperar la confiança"

Abraçada amb el lema 'Ripoll per la pau, un pas endavant', l'acte d'avui ha servit per recordar les víctimes i per enfortir la cohesió social a través de diversos parlaments. Un dels quals l'ha efectuat l'alcalde Jordi Munell, que ha destacat que cal "recuperar la confiança" i ha defensat el treball col·lectiu a favor de la convivència. Per la seva banda, la Generalitat de Catalunya hi ha estat present a través de la consellera de Treball Dolors Bassa, optimista de cara a la recuperació de la ciutat gironina, i el conseller d'Empresa Santi Vila, que ha demanat que "cal desmuntar els tòpics" i ha definit com una "injustícia profunda" relacionar l'atemptat de la setmana passada amb la comunitat musulmana.

Ple de l'Ajuntament

Abans de l'acte a la plaça del Monestir, que ha durat aproximadament una hora, el consistori ripollès ha celebrat un ple extraordinari en el qual s'ha aprovat un text de repulsa als atacs i a favor de la convivència. "L'Ajuntament fa una crida a continuar treballant per la democràcia i la cohesió social al nostre país. La pluralitat només es pot defensar des de la democràcia, i la democràcia és la garantia per a viure en una societat plural i diversa i, alhora, cohesionada", ha manifestat l'ajuntament mitjançant un comunicat.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/48878_ripollclamaambforcacontraelterrori-me-6.htm