logo
Imprimir
01-09-2017 | 17:24hs
•+ NOTíCIES

‘El Periódico’ posa en evidència a Joaquim Forn i a Josep Lluís Trapero

Segons el diari, la CIA va alertar als Mossos d'Esquadra sobre l'alt risc d'atemptat terrorista a Barcelona

Dues setmanes després dels atemptats jihadistes perpetrats a Barcelona i Cambrils, encara resten algunes preguntes sense resposta sobre la gestió dels atacs terroristes. I precisament una de les qüestions que està sobre la taula la va plantejar ahir el diari 'El Periódico': els Mossos d'Esquadra estaven advertits sobre els possibles atacs? Segons el diari i el seu director, Enric Hernàndez, el passat 25 de maig els Mossos van rebre un avís de la CIA en el qual asseguraven que la Rambla de Barcelona era un dels objectius terroristes aquest mateix estiu. Arran de les proves aportades pel rotatiu, el conseller d'Interior, Joaquim Forn i el 'major' dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero van comparèixer davant dels mitjans de comunicació per confirmar que havien rebut algun avís però que en cap cas l'origen era la CIA. De fet, Forn i Trapero van assegurar que es va ignorar l'advertència perquè no tenia consistència.

El cas és que el passat 21 d'agost –quatre dies després dels atemptats- la CIA va confirmar que a finals de maig havien alertat als Mossos d'Esquadra sobre la possibilitat que la Rambla de Barcelona fos el blanc dels jihadistes. Quan la notícia va sortir a la llum de la mà de 'El Periódico' i del seu director, tant Forn com Trapero van acusar el mitjà de voler embrutar la gestió portada a terme pels Mossos d'Esquadra. La reacció dels responsables d'Interior i els Mossos no va agradar a certs sectors de l'opinió pública ni tampoc al gremi periodístic. D'aquí que el Grup de Periodistes Pi i Margall hagi denunciat "l'assetjament polític que des de la Generalitat de Catalunya porten a terme en els últims dies contra la premsa i els periodistes que investiguen els atemptats de Barcelona i Cambrils", assegura el Grup de Periodistes Pi i Margall.

El malestar amb les reaccions de Trapero i Forn no acaba aquí. I és que el Grup de Periodistes Pi i Margall declara que "les paraules pronunciades contra 'El Periódico', el seu director, Enric Hernández i el seu coordinador de redacció, Luis Mauri, són d'una extrema gravetat i tant el conseller com el mosso han creuat una línia que mai es pot traspassar en una democràcia lliure". Finalment, a la nota publicada a la pàgina web de l'associació, també es fa una defensa de la tasca realitzada pels Mossos d'Esquadra durant els atemptats de Barcelona i Cambrils i els dies posteriors, "però denuncia, i així ho seguirà fent, a tots i cada un dels dirigents polítics que assenyalen als mitjans de comunicació i als periodistes per la seva feina". La polèmica i els dubtes generats arran de l'exclusiva de 'El Periódico' sembla que tindran continuïtat, sobretot per la poca autocrítica del conseller d'Interior i del 'major' dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/49307_elperiodicopo-aenevidenciaajoaquimforniajo-epllui-trapero-4.htm