logo
Imprimir
10-09-2017 | 20:34hs
•BARCELONA

Consells i informació de servei per assistir dilluns a la concentració de la Diada 2017 a Barcelona

A les 15.00 hores es tallarà el recorregut al pas de vehicles a l’espai que ocuparà la concentració (carrer d'Aragó, entre el passeig de Sant Joan i el carrer de Casanova; i el passeig de Gràcia, entre els jardins de Salvador Espriu i la plaça de Catalunya) per garantir la mobilitat i la seguretat dels vianants

En relació a la concentració que tindrà lloc la tarda de dilluns al centre de Barcelona amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, la Generalitat de Catalunya demana a la ciutadania que programi una arribada amb transport públic i amb força temps al lloc de concentració, de forma que la incorporació dels ciutadans assistents sigui esglaonada i evitar així, en la mesura del possible, aglomeracions en estacions de Metro, Ferrocarrils de la Generalitat i Rodalies.
 
El matí de dilluns, de forma preventiva, Protecció Civil de la Generalitat posarà en prealerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT.
 
Es recomana als assistents agafar el transport públic, tenint en compte que el transport en superfície patirà restriccions. Igualment, per les persones que es desplacin des de fora de Barcelona en vehicle privat, cal aparcar lluny del centre de Barcelona on tindrà lloc la manifestació, per estalviar-se embussos a l’hora de sortir
 
L’arribada a la manifestació ha de ser esglaonada per evitar situacions de saturació, per tant arribeu-hi amb força temps ja que és un acte massiu.
 
A les 15.00 hores es tallarà el recorregut al pas de vehicles a l’espai que ocuparà la concentració (carrer d'Aragó, entre el passeig de Sant Joan i el carrer de Casanova; i el passeig de Gràcia, entre els jardins de Salvador Espriu i la plaça de Catalunya) per garantir la mobilitat i la seguretat dels vianants.
 
Els Mossos d’Esquadra treballaran per a garantir la seguretat i l’ordre públic durant els diferents actes que se celebraran amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Per això s’establirà un dispositiu policial que permeti que tots els esdeveniments transcorrin amb normalitat. Com és habitual els Mossos treballaran de manera coordinada amb els diferents cossos d’emergències i amb la Guàrdia Urbana de Barcelona.
 
En aquest sentit, TMB recorda que degut a la previsió d’una elevada concentració de persones a l’exterior que en dificulti la sortida, a partir de les 16.00 hores serà recomanable evitar les estacions de Catalunya (L1 i L3), Passeig de Gràcia (L2, L3 i L4), i Diagonal (L3 i L5) com a destinació i baixar prèviament en altres estacions i acostar-se a peu al lloc de trobada. El mateix es recomana per a les estacions més properes de Ferrocarrils de la Generalitat i Renfe.
 
En aquestes estacions es preveuen controls d’accés des de l’exterior per evitar la saturació d’andanes durant la tornada un cop finalitzi la concentració. Col·laboreu amb aquests dispositius mantenint la calma, fent ús de les estacions alternatives indicades o esglaonant la tornada.
 
Es demana espaiar també la sortida un cop finalitzada la manifestació, ja que és el moment en el que pot haver-hi més aglomeracions en estacions de Metro, Ferrocarrils o Rodalies.
 
Metro i Bus
Pel que fa a TMB, es reforçarà tota la xarxa de metro, augmentant entre les 14.00 hores i les 20.30 hores un 50% el nombre de trens de les línies 1, 2, 3, 4 i 5.
TMB mobilitzarà més de cent efectius per a ordenar els fluxos de passatge i adoptar, si és necessari, accions de regulació (talls intermitents, realització dels enllaços per l’exterior, etc.) per evitar situacions de risc en vestíbuls i andanes, tant a l’anada com després de finalitzar l’acte.
 
Fruit de la concentració es desviaran o veuran limitat el seu recorregut els busos de les línies: H8, H10, H12, H16, V13, V15, V17, 6, 7, 19, 20, 22, 24, 33, 34, 39, 40, 41, 42, 45, 47, 50, 51, 54, 55, 59, 62, 63, 66, 67 i 68.
 
 FGC
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya reforçarà el seu servei a les Línies Metropolitanes. La línia Barcelona-Vallès oferirà un servei especial a partir de les 11.00 hores incrementant l’oferta de trens. A més, els trens de la línia L6-Sarrià passaran a fer servei d’S5-Sant Cugat, ampliant així l’oferta de trens al Vallès. A la línia Llobregat-Anoia se circularà en horari de dia feiner i es doblarà la capacitat de la major part dels trens, passant dels tres als sis cotxes.
 
 
Pel que fa al servei de TRAM, ampliarà el servei amb tramvies dobles a partir de les 10.00 hores a les línies del Trambesòs i a partir de els 12.00 hores a les línies del Trambaix.
 
RECURSOS D’INFORMACIÓ:
Al web barcelona.cat es podran consultar les afectacions al trànsit i a la mobilitat de la jornada, així com també es comunicaran a les xarxes socials a través dels comptes de @bcn_ajuntament i @barcelona_GUB, així com la situació del servei de metro i d’autobusos de TMB al perfil de @TMBinfo.
 
TMB oferirà informació actualitzada i alternatives de transport a través del perfil de Twitter @TMBinfo, que el dia 11 estarà actiu i monitoritzat de les 14.30 hores a les 21.30 hores.
 
Es pot consultar el servei ofertat el dia 11 a www.fgc.cat, al cercador web i de l’aplicació per a mòbils d’FGC i a les vitrines informatives de les estacions.
 
Cal destacar que la Direcció General d’Atenció Ciutadana habilita dilluns un servei especial del telèfon d’atenció telefònica del 012 per atendre consultes sobre mobilitat i transport de les persones que vulguin assistir a la manifestació.
 
CONSELLS DE SEGURETAT i PROTECCIÓ CIVIL:
 
Recomanacions específiques als assistents per a l’ús de la telefonia mòbil per evitar el col·lapse de la xarxa
 
El Govern fa una crida a l’ús racional de la telefonia mòbil durant la concentració de la tarda de la Diada per intentar evitar el col·lapse de la xarxa i garantir el servei en cas d’emergència.
 
Atès que tota gran concentració de persones amb dispositius mòbils pot provocar la saturació de la xarxa, la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat ha elaborat un seguit de consells o recomanacions adreçades a facilitar un ús racional del telèfon mòbil per minimitzar el possible col·lapse de la xarxa:
 
Operació tornada
El Servei Català de Trànsit informa que al marge de les diverses concentracions per la Diada, dilluns s’haurà d’afegir la mobilitat de retorn d’usuaris que finalitzen les seves vacances d’estiu i que, com cada any durant aquest festiu, es desplacen des de la Costa Brava i la Costa Daurada cap a l’àrea metropolitana de Barcelona. De fet, es preveu una elevada mobilitat de retorn del cap de setmana cap a la capital catalana, que pot provocar trams de retencions sobretot la tarda de dilluns.
 
Les vies que poden ser més conflictives dilluns són: AP-7 nord, entre Sant Celoni i la Roca del Vallès; AP-7 sud entre Gelida i Martorell; N-340 entre Altafulla i el Vendrell; C-32 sud entre Sant Pere de Ribes i Sitges, i també C-31 entre Calonge i Santa Cristina.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/49934_con-ell-iinformaciode-erveipera-i-tirdillun-alaconcentraciodeladiada2017abarcelona-2.htm