logo
Imprimir
13-09-2017 | 16:33hs
•POLíTICA

ERC de Blanes vol que Lupiáñez digui clarament si cedirà espais per l'1-O

Els republicans consideren que la postura de l'alcalde "no és gens clara" i seguiran de prop les negociacions amb la Generalitat

El grup d'ERC a Blanes considera insuficient la resposta que el batlle blanenc, Miquel Lupiánez, ha donat sobre la cessió d'espais municipals per a la celebració del referèndum de l'1 d'octubre. Després que inicialment es negués a cedir espais per un informe del secretari municipal, l'alcalde va anunciar ahir que s'oferia a treballar amb la Generalitat per buscar "la fórmula" que permeti votar el dia 1, però els republicans consideren que la resposta "manté el no al Govern i continua no reconeixent la Llei del Referèndum".

Les desavinences entre ERC i PSC per aquesta qüestió estan posant en risc el pacte de govern i de fet, Esquerra ja ha anunciat una assemblea pel dia 2 d'octubre per decidir la seva continuïtat al govern municipal. L'assemblea d'ERC a Blanes es reunirà el dia 2 d'octubre i valorarà com han anat les darreres setmanes i l'any i mig que la formació és a l'Ajuntament per decidir si continuen o no a l'equip de govern. "Serà l'assemblea qui decidirà els propers passos", assenyala el president de l'Executiva d'ERC a Blanes, Albert Sanz, que critica l'ambigüitat del socialista.

El grup municipal d'Esquerra considera que la postura de l'alcalde socialista "no és gens clara quant al fet de garantir les condicions de seguretat, confortabilitat i proximitat a la ciutadania de Blanes". Els republicans, que s'han marcat com a màxima prioritat garantir que els blanencs puguin exercir el vot amb plena normalitat, asseguren que la posició expressada pel seu soci de govern "no deixa de ser un posicionament genèric d'intencions i valors que ja no pertoca".

En aquest sentit, asseguren que si Lupiáñez "té una proposta a fer a la Generalitat, l'hauríem de conèixer amb detall perquè 'entrar a negociar el que diu la llei' no és el que es fa cada cop que hi ha un procés electoral", en referència a la proposta de l'alcalde de Blanes de buscar amb l'administració catalana la manera de facilitar la votació però garantint la seguretat jurídica dels funcionaris i treballadors municipals.

"La seva posició no s'ha mogut. Diu que no vol cedir espais però que negociarà amb la Generalitat, però la Generalitat no negocia, no hi ha més. Sembla que ho diu per quedar bé", explica el regidor i president de l'executiva d'ERC a Blanes, Albert Sanz.

"Estarem atents i seguirem dia a dia la negociació amb el Govern de Catalunya perquè les paraules s'han de sustentar en fets", rebla ERC en un comunicat, en què assegura que espera que "no sigui una maniobra dilatòria i que la voluntat democràtica prevalgui definitivament perquè estem decidits a garantir que el dia 1 d'octubre la ciutadania de Blanes voti en condicions iguals o homologables a les de qualsevol procés electoral".

A més de posar com a exemple el cas del batlle de Terrassa, que també és del PSC i que ha emès un comunicat privat especificant la qualitat dels punts i altres atencions que oferirà l'1-O, els blanencs reiteren a Lupiáñez l'opció que cedeixi durant un temps l'alcaldia amb un decret a un regidor que vulgui assumir la responsabilitat de signar el decret de col·laboració amb el referèndum i fer de Blanes "una ciutat més de la Selva, on ara mateix som una màcula democràtica, una excepció gens edificant".

"El que ham de tenir els blanencs és que podran votar, la democràcia guanyarà i votarem, sense espais municipals, però sí de la Generalitat. Per salut democràtica el millor seria votar amb espais municipals, però si no, de la Generalitat", conclou Sanz.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/50213_ercdeblane-volquelupianezdiguiclarament-icedirae-pai-perl1-o-2.htm