logo
Imprimir
13-09-2017 | 21:39hs
•TARRAGONA

Sebastiâo Salgado trasllada l'exposició 'Gènesi' a CaixaForum Tarragona

CaixaForum Tarragona mostra el projecte d'aquest fotògraf brasiler que durant vuit anys ha explorat la bellesa de la natura arreu del món

La directora de CaixaForum Tarragona, Maria Glòria Olivé i Miguel González Navarro, representant de Sebastião Salgado a Espanya i director de l'agència de fotografia CONTACTO, han presentat aquest matí l'exposició Sebastião Salgado. Gènesi a CaixaForum Tarragona.

Dins la seva programació cultural, l'Obra Social "la Caixa" dedica una atenció preferent a les manifestacions artístiques més contemporànies, les dels segles XX i XXI. Mitjançant exposicions sobre cinema i fotografia, l'Obra Social "la Caixa" vol mostrar la influència de les imatges en la sensibilitat contemporània i destacar el paper dels grans creadors visuals del segle XX en la nostra manera de veure el món.

Aquesta vegada, l'Obra Social "la Caixa" presenta Gènesi, un treball excepcional del fotògraf brasiler Sebastião Salgado. Es tracta del seu tercer projecte a llarg termini sobre temes globals, després dels seus anteriors treballs Treballadors i Èxodes. Si en aquells dos projectes va plasmar la condició humana i va evidenciar les desigualtats del món actual per mitjà d'un llenguatge plàstic personal, profund, poètic i d'alta qualitat formal, a Gènesi situa ara el focus en el món natural i ens convida a interrogar-nos sobre l'estil de vida humà actual i l'impacte que té en els recursos naturals del planeta.

Nascut el 1944 a Aimorés, Minas Gerais (Brasil), Salgado va estudiar economia, però des dels 29 anys es dedica del tot a la fotografia. Després de treballar per a les agències Sygma i Gamma, el 1979 es va incorporar a Magnum Photos, fins al 1994, any en què va crear, amb Lélia Wanick Salgado, Amazonas Images, una agència dedicada exclusivament a la seva obra. El 2001 va ser nomenat ambaixador especial d'UNICEF, i entre els seus nombrosos reconeixements va rebre el 1998 el Premi Príncep d'Astúries de les Arts.
 




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/50254_-eba-tiao-algadotra-lladalexpo-iciogene-iacaixaforumtarragona-1.htm