logo
Imprimir
25-09-2017 | 12:28hs
•LA GARROTXA

La marxa '100% Tondo' arriba a la seva VII edició amb 800 participants

Preservar a la memòria de l'amic Xavi Tondo és l'objectiu que persegueixen amb la marxa cicloturista 100% Tondo els organitzadors i amics del ciclista vallenc i garrotxí d'adopció

Vuit-cents ciclistes i dos-cents voluntaris han participat en la setena edició d'aquesta marxa cicloturista que s'ha celebrat a Sant Joan les Fonts aquest passat cap de setmana. L'esdeveniment compta des del seu inici amb dos recorreguts de 68 i de 116 quilòmetres cadascun, passant pels escenaris habituals d'entrenament de Xavi Tondo, el ciclista resident a la Garrotxa que va morir l'any 2011 en un accident domèstic i que és homenatjat des de fa set anys per aquesta marxa.

Preservar a la memòria de l'amic Xavi Tondo és l'objectiu que persegueixen amb la marxa cicloturista 100% Tondo els organitzadors i amics del ciclista vallenc i garrotxí d'adopció.

El premi, ser-hi

I és que la finalitat de la marxa no és la de competir sinó la de recordar el ciclista realitzant les dues rutes que ell solia fer per entrenar-se. Per una banda, un recorregut de 68 quilòmetres per la Garrotxa i el Pla de l'Estany, amb sortida i arribada a Sant Joan les Fonts. Per l'altra, un itinerari que, partint del primer, continua fins a l'estació Vallter2000 per completar els 116 km de la ruta que en Xavi feia quan preparava les competicions més dures.

Com és habitual en cada edició, la marxa 100% Tondo ha comptat amb la participació de professionals del ciclisme i del món de l'esport que volen retre homenatge al seu company Xavi Tondo. Enguany han assistit a l'esdeveniment esportiu Flavia Oliveria (ciclista brasilera de l'equip Lares-Waowdeals Women), Nan Oliveras (triatleta professional de l'equip Fasttriatlon), també el representant Territorial d'Esports de la Generalitat, Josep Pujols, els ciclistes retirats Joan Llaneres i Carles Torrent, així com també familiars del Xavi, entre altres.

Abans de començar la cursa, Joan Espona, l'alcalde del municipi i Helena Dorca, regidora de l'Ajuntament han fet entrega dels obsequis que el consistori ha preparat per als familiars d'en Xavi Tondo, i s'han encarregat de fer el tall de cinta.

Destacar com a novetat d'enguany que l'Estació de Vallter 2000 ha col·laborat amb dos cursets d'esquí per als guanyadors de la Cronoescalada que ha tingut lloc a la pujada a Vallter, i com a cloenda de la diada ha tingut lloc un excel·lent àpat i regals de record per a tots els inscrits.

La consolidació de la 'Tondo Kids'

Xavi Tondo apostava pel ciclisme infantil i per aquest motiu enguany s'ha consolidat la Tondo Kids en la seva quarta edició. Una prova que forma part del campionat provincial, puntuable per la Copa Catalunya, i que ha tingut lloc aquest dissabte 23 de setembre amb un recorregut urbà per Sant Joan les Fonts, que ha comptat amb 120 nens i nenes d'edats compreses entre els 5 i 12 anys.

Un any més l'organització i l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts agraeixen a les entitats del municipi, Santa Pau, Setcases i el Consell Comarcal, als col·laboradors, protecció civil, Mossos d'esquadra i sobretot als voluntaris la seva ajuda, ja que sense ells aquesta marxa no seria possible.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/51098_lamarxa100tondoarribaala-evaviiedicioamb800participant--1.htm