logo
Imprimir
09-10-2017 | 12:08hs
•LA GARROTXA

Milers de visitants a la Fira Internacional de Bruixeria de Sant Joan les Fonts

Les xerrades i l'exposició d'art africà apleguen prop de 1.000 persones al Castell de Juvinyà i el mercat esotèric acull més de 4.000 visitants al llarg de tot el cap de setmana

Sant Joan les Fonts ha viscut aquest cap de setmana la màgia i la professionalitat que caracteritza la Fira Internacional de la Bruixeria, que ha aconseguit atreure persones importants del món esotèric, professionals del sector, visitants encuriosits, i famílies d'arreu de Catalunya i Espanya, d'on fins i tot s'han apropat extrangers a passejar pel mercat i esdevenir partíceps dels tallers, xerrades i espectacles programats.

Més de cinquanta parades han omplert el Clot de l'Infern amb motiu d'aquesta dotzena edició. Al mercat esotèric els visitants han pogut trobar des d'informació i cursos del món de l'astrologia, tarot, fenòmens paranormals, cristalls i ungüents de tot tipus, plantes aromàtiques curatives, llibres, menjar, roba i bijuteria especialitzada, entre d'altres. Un mercat apte per a tots els públics i per a totes les necessitats.

Els espectacles han estat devoció del nombrós públic assistent, encetant la fira amb el tradicional Ball de Bruixes, que enguany celebrava els 10 anys de la seva creació, acompanyats de les bruixes de Llers i Centelles amb els seus respectius balls, l'espectacle del dissabte a la nit (que es repetí diumenge al migdia), a càrrec dels Embruixats i voluntaris de Sant Joan les Fonts, portava per títol "La gran invocació dels quatre elements", on el públic ha quedat meravellat de la gran posada en escena, els vestits i en general tot el desenvolupament d'un ritual emotiu i molt ben treballat. Enguany, i com a novetat, hi hagué espectacle d'acroyoga i també la cultura convidada amb "Danses africanes amb Rosa Edú", la tradicional timbalada amb els Dum Dum Dum i l'animació permanent dels Embruixats. Els rituals d'obertura i tancament de la fira han comptat amb una alta participació.

A part dels espectacles, cal destacar l'èxit en les xerrades i l'exposició de màscares i pintures de l'artista Antognioni Brunhoso ubicades al Castell de Juvinyà. Unes ponències a càrrec de professionals del sector que han tractat els diferents tipus de màgia a Espanya, l'espiritualitat de l'Àfrica Negra o fins i tot vidències en directe i la sanació sonora amb neteja de "caracolas de mar" i vols de quars.

Cal destacar enguany la construcció d'una típica cabana africana a càrrec de l'artista africà Antognioni i la col·laboració de Raúl Núñez a la zona de cultura convidada, on al llarg del dia s'hi tocaven tambors.

La literatura també ha tingut una part molt important en aquesta edició de la fira, acollint el 1r Concurs de Contes Fantàstics de l'Escola de Belles Arts que va premiar els relats de MªRosa Dachs Peitiví amb l'obra "El bes de la llum", David Jou Bueno amb l'obra: 8′ 19" i Pere Collell Viñolas amb "La trad(i)ció", així com també una menció especial per a Marta Cabrera amb l'Obra "Amèlia". També hi hagué la signatura de llibres de l'autor santjoanenc Joan Llensa de la seva última novel·la "Condenados" i al Clot de l'Infern la santjoanenca Maria Vidal va presentar el seu segon conte infantil amb un gran nombre de públic assistent "La Bruixa Tosqueta i l'Olívia".

La Fira Internacional de Bruixeria de Sant Joan les Fonts es caracteritza per ser una fira familiar i per a tots els gustos, per això en aquesta dotzena edició no hi han faltat els tallers infantils, els jocs per als més menuts, els exercicis matinals, el tradicional vol d'escombra, els tallers a càrrec de la gent gran de la Residència Torrebalanca i l'animació constant al mig de les parades.

L'organització i l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts estan molt satisfets amb l'èxit que any rere any obté aquesta Fira de Bruixeria, i esperen mantenir i consolidar-la com una de les més importants de Catalunya, agraint especialment la col·laboració de tots els voluntaris, veïns i veïnes del municipi i el públic assistent que ho fa possible.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/52294_miler-devi-itant-alafirainternacionaldebruixeriade-antjoanle-font--2.htm