logo
Imprimir
12-10-2017 | 17:45hs
•CATALUNYA

La manifestació del 12 d'octubre més massiva celebrada a Catalunya

La mobilització ha reunit 65.000 persones a Barcelona segons la Guàrdia Urbana, tretze vegades més que l'any passat


Milers de persones han sortit aquest matí als carrers de Barcelona per manifestar-se sota el lema "Catalunya sí, España también" en el Dia de la Hispanitat. Els manifestants convocats per Societat Civil Catalana i altres entitats com Concòrdia Cívica, Empresaris de Catalunya o Españoles de a pie han demanat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que "rectifiqui" sobre la declaració de la independència i aprofiti el marge que li ha donat Mariano Rajoy per tirar enrere. Segons les dades de la Guàrdia Urbana, la manifestació ha reunit unes 65.000 persones, el que la converteix en la mobilització més gran d'un 12 d'octubre a Catalunya, i multiplica per 13 les xifres de l'any passat.

En un ambient festiu i sense incidents, la marxa ha recorregut el passeig de Gràcia, des de la Pedrera fins a la plaça de Catalunya cantant consignes a favor d'Espanya, Catalunya, el rei i les forces policials, a més de "Puigdemont a la presó". Les banderes d'Espanya, senyeres i altres amb cors tricolors han estat la tònica predominant de la manifestació, que encapçalaven també partits com Ciutadans, amb la seva líder a Catalunya, Inés Arrimadas; el Partit Popular, amb representants municipals com Alberto Fernández Díaz, o el líder de Societat Civil Catalana, Mariano Gomá.

Polítics i organitzadors de la marxa han coincidit a demanar a Puigdemont que tiri enrere la declaració d'independència per no perjudicar la societat i l'economia catalana. El secretari de Societat Civil, Manuel Miró, també li ha demanat que deixi de parlar en nom dels catalans perquè "no ens representa" i que aprofiti l'"oportunitat d'or" de dilluns per tornar al camí constitucional. Clemente Polo, portaveu d'Espanya i Catalans, una de les entitats convocants, ha titllat la declaració d'independència feta pel president de la Generalitat al Parlament dimarts com "una pantomima, més pròpia de pati de col·legi que de seu parlamentària".

"Catalunya és Espanya i Espanya és Catalunya. Tots junts, democràtica i pacíficament, decidirem el nostre futur. Fermesa democràtica davant del colpisme delirant", assenyala el manifest llegit avui, que defensa la celebració del 12 d'octubre com una festa nacional d'Espanya "on cabem tots, oberta a Europa i a Hispanoamèrica".




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/52662_lamanife-taciodel12doctubreme-ma-ivacelebradaacatalunya-2.htm