logo
Imprimir
15-10-2017 | 09:56hs
•POLíTICA

Homenatge al President Lluís Companys a Blanes

Serà aquest diumenge a les set del matí davant el monument de Companys

Diumenge 15 a les 7h ERC de Blanes organitza un dels actes més sincers i emotius del seu calendari polític: l'homenatge al President Lluís Companys el dia que va ser executat pel dictador Franco i el seu règim dictatorial.

ERC de Blanes diu: Ens trobem, com cada any, per fer un acte sobri, sobri si es vol, però ferm i intens. 77 anys després de la seva execució sumaríssima, amb l'única culpa de ser el President democràtic de totes i de tots els catalans, ens enfrontem a una realitat molt semblant. L'Estat Espanyol està decidit a tirar pel dret i impedir per la via violenta i des de la por i terror a la ciutadania fent servir els recursos de l'Estat el que ha estat una victòria de la democràcia: l'1 d'octubre el poble català va votar i va votar majoritàriament (90% dels vots emesos) a favor de declarar la independència de Catalunya i engegar un procés popular constituent de la República Catalana.

La voluntat dels catalans i de les catalanes ha fet que Catalunya esdevingui un Estat a Europa i la determinació amb què el nostre poble ho ha desitjat els darrers 10 anys és digna de ser reconeguda mundialment com l'eina més exemplar per aconseguir un objectiu polític des de la democràcia i el pacifisme radical. Hem estat i serem dignes hereus de la valentia i la conseqüència moral de Companys i del seu testament que, un any més, us recordem:

"A tots els qui hagi pogut agreujar demano perdó. Si he de morir, moriré serenament. No queda tampoc en mi l'ombra d'un rancor. Donaré gràcies a Déu que m'hagi procurat una mort tan bella pels ideals. Ell ha volgut aquest destí, i li dec encara la gratitud d'aquesta placidesa i serenitat que m'omple en pensar en la mort, que veig atansar-se sense temor. La meva petitesa no podia esperar una fi més digna. Per Catalunya i tot el que representa de Pau, Justícia i Amor."

Per Catalunya hem lluitat, tornarem a lluitar i tornarem a vèncer tants cops com calgui perquè Catalunya és la seva gent i és aquesta gent, que va sortir a defensar els drets de tothom el dia 1 d'octubre, que paga la pena qualsevol lluita.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/52725_homenatgealpre-identllui-company-ablane--3.htm