logo
Imprimir
15-10-2017 | 21:33hs
•PLA DE L'ESTANY

Banyoles es prepara per una festa major renovada

La festivitat de Sant Martirià recupera la Tronada i trasllada alguns concerts de Barraques al centre de la ciutat

"M'agradaria que tothom assisteixi a la Festa Major de Banyoles i s'ho passi bé", va dir l'alcalde Miquel Noguer durant la presentació de la festivitat que va tenir lloc dijous, dia 12 d'octubre. I de ben segur que els seus auguris, si el temps ho permet, es compliran, tenint en compte que les festes de Sant Martirià arriben enguany amb diverses novetats destacades en la seva programació.

Una de les més rellevants és la recuperació de l'espectacle pirotècnic 'Tronada', molt popular durant l'inici de les celebracions i que retornarà el divendres dia 20 a les 8 de la tarda des de la Plaça Major. Aquesta, però, no serà l'única novetat, ja que el cartell, confeccionat conjuntament entre l'Ajuntament i el teixit associatiu de la ciutat, també contempla el trasllat d'alguns concerts de Barraques al centre de la vila -Núria Graham actuarà a la Plaça del Carme (el dia 21 a les 12.30h) i Gossos ho faran al Passeig de la Indústria (també el 21, en aquest cas a les 20h)- o l'ampliació de la popular cercavila, que es farà al mateix Passeig de la Indústria amb la participació d'onze entitats, amb la música de La Principal de Banyoles i amb els castells de la colla Esperxats de l'Estany.

La programació

Malgrat que el volum d'activitats i propostes es concentren entre els dies 20 i 23 d'octubre, el cert és que Sant Martirià ja es deixarà notar durant les jornades prèvies. Un dels actes més notoris tindrà lloc aquest diumenge al migdia al Teatre Municipal, on la festa major arrencarà motors de manera simbòlica amb el pregó de l'odontòloga forense Anna Hospital (12h). Un altre esdeveniment important arribarà el dissabte 21 d'octubre a la Sala d'Actes de l'Ajuntament, quan es procedirà al lliurament de la Medalla d'Or de la ciutat a l'arquitecte Jeroni Moner.

Més enllà d'aquests reconeixements, la festivitat banyolina continuarà essent un fort epicentre musical. Ho serà des del conegut recinte de Barraques, on hi passaran grups com Quimi Portet, Alidé Sans, Krit, Auxili o Sara Pi, però també des del centre de la ciutat, on la música per a coble s'hi farà notar com cada any amb unes propostes impulsades pel Foment que contemplen la Competència de Cobles, la Competència d'Orquestres o el concert del dilluns.

Melodies musicals a banda, la festa de Sant Martirià d'aquest 2017 també brindarà exposicions, les tradicionals atraccions -el dijous 19 d'octubre es tornarà a repetir l'oferta d'un euro per a cada atracció-, activitats per a conèixer l'entorn natural i patrimonial, voltes a l'estany amb la barca Tirona o un bon grapat d'espectacles infantils i familiars. Aquestes activitats compartiran protagonisme amb obres teatrals, gegants i capgrossos, correfocs, oficis solemnes al Monestir o dinars populars, una munió d'activitats que de ben segur que compliran amb les expectatives festives de grans i petits.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/52756_banyole-e-preparaperunafe-tamajorrenovada-2.htm