logo
Imprimir
15-10-2017 | 09:53hs
•POLíTICA

Homenatge al President Lluís Companys a Blanes

Segons ERC el poble català es va autodeterminar el dia 1 d'octubre de 2017

Aquest diumenge es commemora l'aniversari de l'afusellament del president Lluís Companys i ERC de Blanes a les 7 del matí s'ha congregat amb un grup de gent davant el monument de Companys a la vila de Blanes.

77 anys després de la seva mort, el President Companys ens serveix d'exemple de determinació i fermesa.
Contra ell el franquisme va exercir una violència extrema: l'execució. Només és culpable de la violència qui l'exerceix. Qui es determina com a persona o com a poble, però, no exerceix cap violència, només exerceix un dret reconegut internacionalment, un dret humà.

Segons ERC el poble català es va autodeterminar el dia 1 d'octubre de 2017. Amb heroïcitat. Amb exemplaritat. Això ja està fet.

Ara vivim un temps de pròrroga concedida pel govern perquè el trànsit cap a la República es provi de fer amb els màxims consensos internacionals amb mediació o diàleg. Tanmateix, la resposta de l'Estat Espanyol ha estat la de sempre: amenaça, imposició de la seva interpretació de les lleis i el corró del menyspreu i la propaganda de la mentida per generar odi: els mossos, els metges i metgesses, l'escola catalana... difamació i tensió social.
Res de nou.

Demà, potser, serà un dia cabdal o potser serà en uns dies. Però serà. No hi ha cap marxa enrere. ERC és garant de la preservació de la memòria i de la lluita pel futur del poble.

Lluís Companys ens va ensenyar que per vèncer mai s'ha de deixar de lluitar. En això estem i per això existim. La lluita per un món més just i equitatiu sempre ens tindrà al costat.

ERC de Blanes diu: Per Catalunya!! Visca la República Catalana! Visca la pau i la llibertat!!




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/52780_homenatgealpre-identllui-company-ablane--2.htm