logo
Imprimir
17-10-2017 | 16:32hs
•POLíTICA

Garcia Albiol demana a Trapero que “faci un pas al costat”

Sobre l'empresonament de Sànchez i Cuixart: "No estem davant la detenció d'uns presos polítics perquè a Espanya i Catalunya no s'empresona a ningú per les seves idees"

El president del PPC, Xavier Garcia Albiol ha qüestionat la continuïtat del major Trapero Al capdavant del cos de Mossos d'Esquadra i li ha demanat que "faci un pas al costat, mentre duri el procés, perquè el cos pugui recuperar la seva imatge i credibilitat". D'aquesta manera, ha valorat les mesures imposades per la magistrada de retirar el passaport a Trapero i que es presenti cada quinze dies al jutjat, "tot i respectar la seva presumpció d'innocència".

Tanmateix, en roda de premsa celebrada avui al Parlament, Garcia Albiol ha anunciat que el seu partit ha demanat la compareixença del Vicepresident, Oriol Junqueras, i el conseller d'Empresa, Santi Vila perquè donin explicacions sobre "la preocupant fugida d'empreses que estan marxant de Catalunya a causa de la situació d'inestabilitat política i inseguretat jurídica". Albiol ha recordat que "ja són unes 600 empreses - entre elles, empreses de molta història i reconeixement com Codorniu o Pastas Gallo- que han marxat i que malauradament potser no tornaran" afegint que "és inadmissible que el govern no hagi reaccionat encara ni hagi ni fet cap valoració".

Pel que fa a l'empresonament dels líders d'Òmnium i ANC, el president dels populars catalans ha assegurat que "no estem davant la detenció d'uns presos polítics perquè a Espanya i Catalunya no s'empresona a ningú per les seves idees". "Aquestes persones no són polítics, no són representants del poble, per tant no són presos polítics", ha continuat. "A Espanya tothom es pot manifestar amb llibertat les seves idees, però no pots obstaculitzar la feina de la policia o la justícia com han fet ells. Aquests fets no poden quedar impunes. En un Estat de Dret, les coses no funcionen així".

Per aquest motiu demana a la resta de partits "mesura, equilibri i respecte per les decisions de la justícia, perquè és la mateixa justícia que ha jutjat a un vicepresident del govern, ha empresonat a un expresident d'una comunitat autònoma o la que em va portar a mi a un judici per defensar els veïns de Badalona".




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/52968_garciaalbioldemanaatraperoquefaciunpa-alco-tat-2.htm