logo
Imprimir
19-10-2017 | 08:47hs
•LA SELVA

El Ple del Consell exigeix l'alliberament del president d'Òmnium Cultural i de l'ANC

També s'ha aprovat una moció de suport al manifest del Consell d'Alcaldes de la Selva referent a la celebració del referèndum d'autodeterminació i en la qual es condemna la violència greu

El Consell Comarcal de la Selva ha celebrat una nova sessió plenària aquest dimarts, 17 d'octubre, a les 17 hores. En la sessió d'aquest dimarts ha pres possessió el conseller Felipe Juan Gonzàlez per part del grup d'ERC-AM, que substitueix Narcís Pou, que va dimitir per motius personals en el darrer Ple celebrat al mes de juny.

Poc després d'haver-se iniciat el Ple, els consellers d'ERC-AM i la consellera de la CUP han demanat cancel·lar la sessió com a resposta a les detencions del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i el president de l'ANC, Jordi Sànchez. Aquests dos grups polítics han proposat la suspensió del Ple. L'equip de govern del Consell Comarcal de la Selva ha decidit no cancel·lar-lo perquè ha assegurat que "la millor manera d'ajudar a Jordi Cuixart i Jordi Sànchez és la de continuar treballant pel país". En aquest sentit, i atesa la situació política que està vivint el país, tant el portaveu del PDCAT, Quim Torrecillas, com el portaveu d'Independents, Pere Garriga han considerat la necessitat de poder seguir endavant amb el Ple.
Seguidament, s'ha seguit l'ordre del dia on s'ha fet l'aprovació inicial de diverses ordenances com la de Transparència, l'Ordenança General de la Transparència o la modificació de l'ordenança general de recaptació, l'aprovació inicial de la modificació i establiment de les ordenances fiscals per a l'any i l'aprovació de la revisió del Programa d'acció comarcal per a la gestió dels residus Municipals de la Selva i definició del Pla d'acció 2017-2014.
El Ple també ha ratificat diverses resolucions de presidència i també la ratificació de la modificació dels Estats Socials de Sumar, empresa d'acció social, entre altres. També s'ha votat la liquidació definitiva del servei de menjador escolar als centres docents de la comarca per al curs 2015/2016.

La moció entrada d'urgència sol·licitant l'alliberament immediat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart s'ha aprovat després d'incorporar dues esmenes del grup d'Esquerra Unida-Iniciativa Verds. PP i C's han votat en contra i els consellers del PSC s'han abstingut.
La situació política de Catalunya ha continuat present amb l'aprovació de la moció de suport al manifest del Consell d'Alcaldes de la Selva de data 5 d'octubre de 2017 referent a la celebració del referèndum d'autodeterminació i en la qual es condemna la violència greu exercida per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil del passat 1 d'octubre.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/53118_elpledelcon-ellexigeixlalliberamentdelpre-identdomniumculturalidelanc-1.htm