logo
Imprimir
20-10-2017 | 16:53hs
•PLA DE L'ESTANY

La Festa Major de Banyoles es viu en directe per Banyoles Televisió

Banyoles Televisió, amb el suport de la Xarxa de Comunicació local, oferirà més de 6 hores de programació en directe des de diferents punts de la ciutat

Banyoles Televisió farà un desplegament especial que donarà difusió als esdeveniments més rellevants de la Festa Major de Sant Martirià. Activitats com La Tronada, la primera Mostra de Cultura Popular, la Cercavila tradicional, la competència de cobles i el castell de focs, són alguns dels espais destacats que els espectadors podran seguir en directe. Tot plegat, acompanyat de diversos programes especials per conèixer, de primera mà, les activitats i les entitats que hi ha darrera la Festa Major de la capital del Pla de l'Estany .

Tot i que la programació especial ja va començar el passat dilluns, amb l'emissió del Pregó de Festa Major a càrrec de la Doctora Anna Hospital, el gruix de programació en directe començarà aquest divendres 20 d'octubre a les 8 del vespre amb la retransmissió de la primera Tronada. Un esdeveniment impulsat enguany amb l'objectiu de ressuscitar una de les tronades més antigues de Catalunya. Segons fonts documentals, la primera tronada amb masclets a Banyoles ja va tenir lloc l'any 1623, essent sens dubte una de les més antigues de Catalunya.

Dissabte, els espectadors podran seguir en directe la primera Mostra de Cultura Popular, amb les entitats del territori gironí i la Cobla Bisbal Jove. Una nova aposta d'enguany, que comptarà amb una mostra cultural d'actuacions castelleres, sardanes, dansa tradicional i folklòriques entre d'altres. La retransmissió, conduïda per la periodista Bárbara Julbe, començarà a les 19:00h i recollirà també la Cercavila de Festa Major en un dels seus trams més àlgids. Pel que fa a diumenge, el programa '1món.cat' de la Xarxa de Comunicació Local, presentat per Laura Alcalde i David Mir, farà parada a Banyoles per conèixer l'essència de la seva Festa Major des de totes les vessants. Serà a partir de dos quarts de cinc de la tarda, en directe des de l'epicentre de la Festa Major: La Competència de Cobles grans, al bell mig de la Plaça Major de la ciutat i amb la participació de les cobles més importants de Catalunya.

El gruix de la programació especial continuarà durant el dilluns 23, amb l'emissió del castell de focs artificials a les 8 del vespre i pel que fa a dimecres 25, Banyoles Televisió emetrà un programa especial de 3 hores que recollirà la resta d'activitats culturals, socials i esportives que hagin tingut lloc durant els quatre dies de la Festa Major.

Tota la programació especial es podrà seguir en directe per Banyoles Televisió a través del seu canal de TDT a les comarques del Pla de l'Estany i Gironès. Esdeveniments com la "Mostra de Cultura Popular", junt amb el programa "1món.cat" s'emetran també per totes les televisions de proximitat de Catalunya i al canal 159 de Movistar+, fet que donarà a conèixer la Festa Major i les entitats vinculades, arreu de Catalunya. La programació especial és una iniciativa de Banyoles Televisió, en coproducció amb la Xarxa de Comunicació local, amb el suport de l'Ajuntament de Banyoles i la col·laboració de "El Foment".




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/53277_lafe-tamajordebanyole-e-viuendirecteperbanyole-televi-io-2.htm