logo
Imprimir
23-10-2017 | 09:42hs
•LLEIDA

‘Matar a Dios’, millor llargmetratge del Festival Som Cinema

La 8a edició de la Mostra de l’Audiovisual de Catalunya finalitza amb el lliurament dels guardons en un acte al Cafè del Teatre de Lleida

La pel·lícula ‘Matar a Dios’ ha estat guardonada amb el premi al Millor Llargmetratge de Ficció del Som Cinema, una cinta dirigida per Albert Pintó i Caye Casas, que va ser elegida per inaugurar la present edició del festival.

El veredicte del jurat ha estat donat a conèixer aquesta nit en un acte que s’ha realitzat al Cafè del Teatre, al qual ha assistit la tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra; la directora de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Montse Macià, i el director executiu del Grup Segre, Juan Cal, que ha fet entrega d'un dels premis, que patrocina en el festival. 

Durant la vetllada, presentada i conduïda per Jordi Villacampa, també s’han donat a conèixer la resta de guardons de la mostra de cinema.
X
El premi al Millor Curtmetratge de Ficció 2016 ha estat per a ‘Les bones nenes’, dirigit per Clara Roquet i produït per Lastor Media.

En la secció de documentals, l’obra ‘Espies a l’arena. Objectiu Espanya’, dirigida per Pablo Azorín i Marta Hierro, s’ha endut el primer premi en l’àmbit de llargmetratges.

El curtmetratge ‘Cucli’, dirigit per Xavier Marrades, s’ha fet amb el premi al Millor Documental curt.

Un cop finalitzat el lliurament dels premis i les paraules i convit de la directora de Som Cinema, Anna Bofarull, a tornar l’any vinent a participar en la mostra de cinema, s’han projectat dos curtmetratges: El guardonat ‘Les bones nenes’ i ‘Cita con el éxito’, de Robert García.

La tinent d’alcalde Montse Parra ha fet balanç de l’edició del Som Cinema, qualificant-la de molt positiva i ha tornat a refermar el compromís de l’Ajuntament de Lleida amb el cinema innovador i amb els joves emprenedors que moure’s i guanyar-se la vida en el món audiovisual. “Creiem que calen espais per a joves creadors, on puguin ensenyar què estan fent i produint. La seva manera de veure el món. Una visió que de vegades ens sorprèn i que de vegades és tremendament enriquidora”, ha dit.

Al llarg dels quatre dies de festival s’han projectat 7 pel·lícules i 11 curts de ficció, a més de llargmetratges i 5 curts documentals.

Som Cinema va néixer amb el repte d’apropar a la ciutadania les creacions locals i de proximitat i l’objectiu d’anar creixent cada any. Enguany s’ha lliurat el I Premi Som Cinema Comunicació 2017, a la revista digital “El Cinèfil”.  




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/53395_mataradio-millorllargmetratgedelfe-tival-omcinema-2.htm