logo
Imprimir
23-10-2017 | 15:00hs
•+ NOTíCIES

Més de la meitat dels joves del programa integral aconsegueix contracte de treball

El grup del Programa Integral de l'Ajuntament de Salt es va iniciar el passat 2 de maig i es dirigeix a un grup de 17 joves d'entre 18 i 29 anys

Des de l'inici del Programa Integral, el passat mes de maig, s'han atès 19 joves, dels que 17 continuen al programa, 4 joves han aconseguit una feina de més de 6 mesos i 8 joves han signat contractes d'una durada inferior a 6 mesos. D'aquesta manera, es pot dir que s'ha inserit el 52,6% dels joves que en formen part.

El Programa Integral es realitza de manera conjunta entre l'Ajuntament de Salt, l'Ajuntament de Girona, el Consell Comarcal del Gironès, la Fundació Àstrid 21 i la Fundació SER.Gi, essent cada entitat tutora d'un grup de 17 joves, i es durà a terme fins a final de març de 2018. És finançat pel Fons Social Europeu i el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, dins el marc de la iniciativa d'ocupació Garantia Juvenil.

El grup del Programa Integral de l'Ajuntament de Salt es va iniciar el passat 2 de maig i es dirigeix a un grup de 17 joves d'entre 18 i 29 anys que a l'inici del programa ni estudien ni treballen i que han finalitzat estudis superiors (batxillerat, CFGM, CFGS o estudis universitaris). Els joves que formen part del programa realitzen accions d'orientació laboral, tutories individuals i sessions de grup a més de formacions a mida.

Durant els mesos d'agost i setembre s'han realitzat tallers per practicar les entrevistes de feina, tallers sobre l'actitud a la feina, un cicle de debats per aprendre a parlar en públic i s'ha participat en les jornades «Joves amb empenta» que es varen organitzar des de l'Àrea de Joventut, l'EMO i el Viver d'Empreses de Salt, en les quals es varen fer visibles experiències d'èxit de diferents joves que han decidit emprendre un projecte laboral propi.

Altres accions que s'han dut a terme han sigut les visites a empreses, en les quals es pretén que els i les joves puguin veure de manera directa les tasques que es realitzen en diferents entorns de treball. Aquestes continuaran durant els propers mesos. De la mateixa manera s'ha incitat un curs d'anglès nivell B1 i un d'intraprenedoria, dirigit a la millora de les habilitats i actitud relacionades amb el lloc de treball.

Durant el mes d'octubre es continuaran realitzant sessions per preparar les entrevistes, espais de recerca de feina, es realitzarà una formació específica sobre comunicació eficaç i un taller sobre imatge personal en el qual es realitzaran fotografies professionals pel CV.

Les persones interessades a participar poden posar-se en contacte a través del correu electrònic integral@salt.cat o trucant a l'Estació Jove de Salt de dilluns a divendres de 9 a 14h.

Els requisits d'accés al programa són:

- Tenir entre 18 i 29 anys

- Haver finalitzat els estudis de batxillerat, CFGM, CFGS o estudis universitaris

- No estar treballant ni estudiant

- Estar inscrit a Garantia Juvenil

- Estar inscrit al SOC com a demandant d'ocupació




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/53450_me-delameitatdel-jove-delprogramaintegralacon-egueixcontractedetreball-1.htm