logo
Imprimir
23-10-2017 | 17:09hs
•LA SELVA

El Mercat de Fruites i Verdures de Blanes, instal·lat de nou a la seva ubicació habitual

Des d'aquest dilluns les parades del popular mercat s'han tornat a instal·lar al seu lloc habitual, el Passeig de Dintre, després que ja han conclòs les obres d'instal·lació del nou paviment

El Passeig de Dintre ha tornat al 100% de la seva normalitat aquest dilluns al matí amb la instal·lació de les parades del Mercat de Fruites i Verdures, que s'instal·la cada dia –de dilluns a dissabte- en aquest indret. El popular esdeveniment, que suma l'atractiu gastronòmic i el tradicional en un mateix espai, ha reprès d'aquesta manera la rutina interrompuda a finals de setembre, quan es van iniciar les obres per substituir la terra que hi havia per sauló sòlid.

L'objectiu dels treballs, que han significat un cost de 54.734 €, ha estat trobar una solució definitiva al problema reiteradament reivindicat pels responsables de les parades del mercat. I és que cada vegada que plovia, el terra quedava enfangat, amb bassals i els inconvenients habituals que suposa tenir el paviment de sorra, restant funcionalitat a un indret sovintejat per vilatans i visitants, ja que constitueix un dels atractius turístics i gastronòmics de Blanes.

El material que s'ha instal·lat és sauló sòlid, que té la solidesa de la pedra i l'aparença de la sorra, harmonitzant d'aquesta manera amb l'aparença que des de fa dècades té el mercat. Es tracta d'un nou tipus de paviment natural que s'ha instal·lat en tota la superfície excepte en els espais d'arbrat perquè no quedessin afectats. S'han delimitat aquestes àrees amb la instal·lació de corten, que separa el sauló sòlid de la terra, aconseguint mantenir així el sauló permeable al seu voltant.

Els treballs per instal·lar el nou paviment van començar el 26 de setembre, i des de llavors el Mercat de Fruites i Verdures s'ha reubicat de dimarts a dissabte al Passeig de Mar, mentre que els dilluns s'ha fet a la Plaça dels Dies Feiners i la Plaça d'Espanya. Aquesta darrera diferenciació respon al fet que els dilluns el Passeig de Mar està ocupat per les parades del Mercat dels Teixits.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/53477_elmercatdefruite-iverdure-deblane-in-tallatdenouala-evaubicaciohabitual-1.htm