logo
Imprimir
08-11-2017 | 23:10hs
•BESALú, VILA COMTAL

Un autocar es desplaça de Besalú a Madrid per donar suport a Lluís Guinó

L'alcalde i vicepresident del Parlament declara demà davant el Tribunal Suprem com a imputat pels delictes de sedició, malversació i rebel·lió

De Besalú a Madrid. Aquest és el trajecte que resseguiran aquesta nit una cinquantena de besaluencs amb l'objectiu de donar suport al seu alcalde i vicepresident primer de la Mesa del Parlament de Catalunya, Lluís Guinó, així com a la resta d'integrants de l'òrgan, que demà han de declarar davant del Tribunal Suprem arran de la querella presentada per la Fiscalia, que els acusa de presumptes delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics.

L'expedició, on hi ha l'alcalde de Maià, Joan Gainza, o l'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, ha iniciat el viatge fins a la capital espanyola a partir de dos quarts d'onze de la nit amb la ferma convicció de donar escalf al batlle besaluenc i a la resta d'imputats. “El que cal ara és donar suport al nostre alcalde i amic i a les persones que formen la mesa. Tenim un compromís absolut amb la democràcia i la llibertat”, explica la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Besalú, Fina Surina, qui també serà demà a Madrid després d'haver passat la nit a l'autobús.

“Esperem que es puguin tenir esperances amb la justícia, aquest és el nostre ànim. Les coses han de poder ser diferents de les que van tenir lloc la setmana passada a l'Audiència Nacional. Recentment s'ha vist que a Brussel·les es funciona de manera diferent i aquest missatge potser ha arribat fins a Madrid”, afegeix la regidora.

Guinó, així com la resta de membres de la Mesa -Carme Forcadell, Anna Simó, Ramona Barrufet, Joan Josep Nuet i Lluís Corominas, aquest darrer ara president del grup parlamentari de Junts pel Sí però exvicepresident de la Mesa- havien de declarar dijous passat, dia 2 de novembre, però el Suprem va ajornar les compareixences fins al 9 de novembre a petició dels advocats dels disputats, que van sol·licitar més temps per preparar la defensa dels investigats.

Paral·lelament al desplaçament de l'autocar, alguns besaluencs que no han pogut viatjar han creat una fila zero amb donacions econòmiques que ha servit per rebaixar el preu del trajecte.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/54877_unautocare-de-placadebe-aluamadridperdonar-uportallui-guino-1.htm