logo
Imprimir
19-12-2017 | 21:30hs
•ENTREVISTES

Jean Castel (Ciutadans): “Aportarem solucions als problemes dels catalans”

El cap de llista de Ciutadans a Girona pel 21-D, Jean Castel confia en "tancar la porta al procés i encetar una nova etapa d'il·lusió i estabilitat"

Jean Castel vol tornar a ser diputat al Parlament de Catalunya després d'una legislatura que ha durat poc més de dos anys. Segons el número 1 de Ciutadans a Girona, "durant el procés s'ha tallat les ales al progrés i s'ha creat una fractura social" que ha perjudicat al conjunt dels catalans. Durant la conversa que hem mantingut amb Castel, el candidat de Ciutadans ha remarcat que el seu partit és l'únic que planteja solucions als problemes reals de la gent. En aquest sentit, Castel ha recordat que el 'procés' ha centrat una legislatura en la qual s'han deixat de banda la resta de qüestions. Sanitat, educació, dependència, infraestructures, ocupació o turisme són algunes de les prioritats de Ciutadans, "un partit que sortirà a guanyar per tancar la porta al procés". Unes hores abans de la jornada de reflexió, Jean Castel es mostra il·lusionat i amb les ganes de repetir la responsabilitat que suposa ser diputat al Parlament de Catalunya. Al llarg de l'entrevista, el cap de llista de Ciutadans a la demarcació de Girona ha demanat una participació massiva dels electors, i ha animat aquells que dubten entre els diferents partits constitucionalistes. "La gent que està indecisa ha pogut veure que Ciutadans és un partit seriós, que es preocupa pel benestar de les persones. Les nostres propostes no són eslògans. Darrere de cada proposta hi ha solucions. Expliquem com les volem portar a terme, i això, penso que ens fa diferents de la resta de formacions polítiques".

Avui és el darrer dia de campanya, com afronta les hores prèvies al 21-D?

Tenim tota la il·lusió de món. Volem ser el govern del canvi i posar fi als sis anys d'inactivitat del 'procés'. Hem viscut una etapa on s'han tallat les ales al progrés de Catalunya, i s'ha creat una fractura social. Volem revertir aquesta situació. En primer lloc, volem recuperar la convivència per tal d'afrontar els problemes reals de la ciutadania. Hem tingut l'oportunitat de presentar el nostre programa electoral al llarg de la campanya, i sense cap mena de dubte, és el més complet de tots. Ens presentem amb un programa carregat d'oportunitats i solucions per millorar en els aspectes més bàsics de qualsevol societat com és la sanitat, l'educació i l'àmbit social.

Què ha comportat el 'procés'?

A banda de totes les conseqüències econòmiques que ja coneixem, el 'procés' ha sigut un atac a la democràcia. Hem comprovat que, pels independentistes, l'única funció del Parlament és ser el centre de totes les seves operacions. Per ells, no és un espai de debat. En aquest sentit, nosaltres som l'alternativa i volem portar a terme un projecte que beneficiarà a tots els catalans i també a la resta d'espanyols. Oferim un projecte enriquidor ple de propostes que també toca temes tan delicats com la creació de llocs de treball. Som conscients que és el principal problema de la nostra societat, i no el 'procés', com alguns ens han volgut fer creure.

Aquests dies haurà parlat amb molta gent, quines són les preocupacions dels catalans?

Efectivament he conversat amb moltes persones, i totes coincideixen amb una cosa: el 'procés' ens ha fet retrocedir. La gent m'ha preguntat per l'educació, per la sanitat. Volem acabar amb les llistes d'espera, i l'obertura dels quiròfans a les tardes. Des de Ciutadans defensem més inversió en l'àmbit de la sanitat. Et posaré dos exemples de quiròfans aprovats però no licitats. Parlo de l'hospital de Blanes i d'uns barracons que ofereixen serveis de recuperació a Lloret de Mar. Volem una sanitat de qualitat, i amb nosaltres serà possible. La gent té tot el dret a reclamar-ho, s'ho han guanyat a pols i a més, és un dret constitucional. En l'àmbit sociosanitari, també apostem per impulsar la dependència. La gent gran ha patit unes retallades que els hi ha afectat el seu benestar. No entenem com el govern de Puigdemont ha prioritzat l'estelada abans que la ciutadania. Amb Ciutadans això canviarà.

El vot constitucionalista estarà molt repartit, quina valoració fa dels partits amb els quals es disputarà ser la primera força no independentista?

No acostumo a parlar de la resta de partits però sí que et puc dir que hem vist un PP poc treballat a les comarques gironines. Nosaltres ens treballem les propostes i les sabem explicar sense haver de llegir-les. A la darrera legislatura, s'ha demostrat que Ciutadans és un partit que proposa solucions. En definitiva, hem demostrat que es pot emprendre un altre rumb polític basat en el sentit comú, la responsabilitat i l'ètica. Tot el que no ha fet l'independentisme en els darrers sis anys.

Creu que el 21-D s'acabarà el 'procés'?

Nosaltres sortim a guanyar. Si obtenim la confiança dels catalans, estem segurs que el 'procés' quedarà enrere. Nosaltres ens presentem perquè Inés Arrimadas sigui la pròxima presidenta de la Generalitat de Catalunya, i també per tancar la porta del 'procés'. La gent està cansada del 'procés', ho hem pogut copsar abans i durant la campanya electoral. Per tant, tenim l'oportunitat d'obrir un nou període d'estabilitat i de progrés.

Com a candidat de Girona, quin paper ha de tenir la província?

El paper de les comarques gironines ha de ser fonamental. Som la província més propera a França, un país que també ens ofereix oportunitats. Per això, quan parlem d'infraestructures, estem convençuts que cal apostar d'una vegada per totes pel 'Corredor Mediterrani'. A banda d'infraestructures, Girona també ha de seguir sent líder en turisme. És una de les grans eines d'activació econòmica de Catalunya. Hem de seguir treballant per enfortir el nostre territori. A vegades no en som conscients però tenim molta sort de pertànyer a la província de Girona, un dels grans actius del nostre país.

Què els hi diria als indecisos?

La gent que està indecisa ha pogut veure que Ciutadans és un partit seriós, que es preocupa pel benestar de les persones. Les nostres propostes no són eslògans. Darrere de cada proposta hi ha solucions. Expliquem com les volem portar a terme, i això, penso que ens fa diferents de la resta de formacions polítiques. Volem demostrar que Ciutadans pot revertir la situació i afrontar els problemes que fa anys que arrosseguem i que cap partit ha tingut el valor de fer-ho. En aquest sentit, m'agradaria dirigir-me a tots els gironins i animar-los a participar el pròxim dijous. Entenem la desafecció amb la política però dijous és clau per acabar amb tot el que els fa enfadar. S'ha de votar i evidentment, Ciutadans és la millor opció.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/58537_jeanca-telciutadan-aportarem-olucion-al-probleme-del-catalan--1.htm