logo
Imprimir
05-01-2018 | 15:57hs
•POLíTICA

Oriol Junqueras seguirà a la presó d'Estremera

El Tribunal Suprem rebutja el recurs presentat per l'advocat del líder independentista

Ahir semblava que tindríem resposta sobre la petició d'excarceració proposada per Oriol Junqueras, i no ha sigut fins avui que el Tribunal Suprem ha dictaminat que el president d'ERC seguirà empresonat a Estremera. Els tres magistrats de la Sala II del Tribunal Suprem han decidit, per unanimitat, desestimar el recurs d'apel·lació al considerar que existeix risc de reiteració delictiva. Segons la resolució, no hi ha cap informació que doni a entendre que l'exvicepresident de la Generalitat de Catalunya no abandonarà la via seguida fins ara, és a dir, la via unilateral.

En aquest sentit, els magistrats del TS també han apuntat que hi ha indicis de delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics. Abans de les festes nadalenques s'obria la possibilitat que Junqueras pogués sortir de la presó, però a mesura que s'aproximava el 4 de gener, tot feia pensar que la decisió del TS seria negativa pels seus interessos. De fet, ahir mateix, l'advocat de Junqueras, Andreu Van den Eynde, va admetre que les opcions d'excarceració eren més aviat escasses.

La resolució emesa aquest migdia pel TS afegeix que no es pot parlar de "presos polítics" perquè la justícia espanyola no persegueix la dissidència política o la defensa d'una opció independentista. Evidentment, la decisió unànime del Suprem és un revés per les aspiracions d'ERC. Abans de finalitzar el 2017, representants del partit republicà asseguraven que si Puigdemont no tornava de Brussel·les, "Oriol Junqueras era una opció real".

No obstant, ara sembla que Carles Puigdemont –si finalment torna de Bèlgica- es convertirà en el pròxim president de la Generalitat de Catalunya. O si més no, en la primera opció dels independentistes, ja que no es descarten fractures internes entre ERC, Junts Per Catalunya i la CUP. Independentment del que acabi succeint, sembla que Oriol Junqueras, Joaquim Forn i 'els Jordis' seguiran a la presó.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/59771_orioljunquera-eguiraalapre-ode-tremera-2.htm