logo
Imprimir
08-01-2018 | 17:17hs
•POLíTICA

Jean Castel (Cs): “Cal un Govern que no cometi il·legalitats ni posi en risc els funcionaris”

El diputat electe de Cs al Parlament per Girona considera "indigne" que Puigdemont, "suspès i fugit" de la justícia "pugui cobrar un sou vitalici"

El diputat electe de Ciutadans (Cs) per Girona, Jean Castel, ha assegurat que "cal un Govern que no cometi il·legalitats ni posi en risc els funcionaris" i es dediqui també a atendre "les demandes reals dels ciutadans". Segons Castel, només un govern presidit per Inés Arrimadas "ho podria garantir" però si l'aritmètica parlamentària ho impossibilita Ciutadans, "com a força política que ha guanyat les eleccions a Catalunya, hauria de presidir la Mesa del Parlament per evitar les barbaritats de la legislatura passada".

Per a Castel, "no és just que amb l'excusa del procés tinguem els funcionaris dient als ciutadans als quals han revisat els graus d'invalidesa: 'vuelva usted mañana'" a causa d'un Govern "inhàbil" que ha prioritzat en els pressupostos autonòmics "aventures separatistes" i no l'atenció a tots els catalans. A més, Castel ha destacat la "irresponsabilitat afegida d'un president que ni tan sols va anar a la conferència de presidents autonòmics per debatre problemes i necessitats de la nostra comunitat com aquest".

Per aquesta raó, ha apel·lat a la necessitat "d'un govern de sentit comú" que "comenci a treballar realment per oferir solucions als problemes reals" i permeti alhora que el funcionariat, "que és qui dóna la cara per la institució davant del ciutadà de forma diària" visqui un canvi de dinàmica on pugui donar sortida als tràmits i gestions dels ciutadans i no es vegi sotmès a la "mala gestió i paràlisi institucional" dels darrers anys.

A propòsit d'això, ha considerat "indigne" que un "president suspès i fugit pugui arribar a cobrar un sou vitalici" després de posar la institució "al servei de les seves obsessions" per acabar abocant Catalunya "a un atzucac econòmic" valent-se de "mentides que han quedat demostrades en el temps". "No pot ser que algú que s'ha saltat el reglament, l'Estatut, la Constitució i ha provocat una greu factura social pugui mantenir els privilegis d'un expresident", ha remarcat.
 




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/59906_jeanca-telc-calungovernquenocometiillegalitat-nipo-ienri-cel-funcionari--1.htm