logo
Imprimir
10-01-2018 | 19:23hs
•CATALUNYA

El jutge detecta un desviament de 3 milions d'euros per afavorir el 'procés'

Els Mossos d'Esquadra volien cremar la documentació però finalment va ser interceptada per la Policia Nacional

El passat 26 d'octubre, agents dels Mossos d'Esquadra es van dirigir a una planta incineradora de Sant Adrià de Besòs per cremar uns documents relacionats amb el 'procés', però la Policia Nacional els hi va interceptar fins a 30 caixes. Segons fonts judicials, entre les caixes s'hauria trobat un document que indicaria un desviament de 3 milions d'euros a favor de la causa independentista.

Encara es desconeixen alguns detalls però tot indica que una de les entitats més beneficiades seria Òmnium Cultural, que llavors era presidida per Jordi Cuixart. En aquests moments, la Unitat Central Operativa (UCO) i la Guàrdia Civil són els encarregats d'investigar l'origen i el destí dels 3 milions d'euros. En aquest sentit, l'UCO investiga empresaris que haurien participat en l'organització d'actes il·legals suspesos per la justícia espanyola.

El jutjat d'Instrucció 13 de Barcelona, dirigit pel jutge Juan Antonio Ramírez Suñer, també intenta esbrinar la procedència dels diners. Ramírez Suñer, que ha destapat els apunts comptables, pensa que es podria tractar de diners del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA), és a dir, diners estatals enviats a la Generalitat per pagar deutes i impagaments. De fet, els 3 milions d'euros podrien ser els mateixos que Hisenda hauria detectat quan van intervenir els comptes de la Generalitat per evitar que es desviessin diners per afavorir el 'procés'. Uns diners que, entre altres coses, s'havien d'emprar per àmbits com Sanitat.

Per la seva banda, l'Advocacia de l'Estat s'ha personat al jutjat d'Instrucció 13 de Barcelona per demanar a Ramírez Suñer que no assumeixi la causa, i deixi la feina pel magistrat del Tribunal Suprem, Pablo Llarena. L'Advocacia de l'Estat pretén que Llarena assumeixi aquest presumpte delicte de malversació de fons públics i, d'aquesta manera, assegurar-se que també es tinguin en compte els altres delictes de rebel·lió i sedició.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/60131_eljutgedetectaunde-viamentde3milion-deuro-perafavorirelproce--2.htm