logo
Imprimir
12-01-2018 | 14:34hs
•CULTURA

Darrer cap de setmana per visitar a CaixaForum Girona Cinema i emocions 'Un viatge a la infància'

Dissabte 13 de gener a les 19 h. es farà la darrera visita comentada dirigida al públic en general

Aquest diumenge 14 de gener és el darrer dia per visitar l'exposició Cinema i emocions. Un viatge a la infància, la mostra temporal de CaixaForum Girona, organitzada per l'Obra Social "la Caixa" i La Cinémathèque française. L'exposició és un viatge pensat per a tots els públics, adults i infants, que ens convida, d'una banda, a ser testimonis de la manera com s'ha plasmat la infància en el cinema durant més de cent anys d'història, i de l'altra, a experimentar les emocions tal com les vam viure durant els nostres primers anys de vida.

Al cinema protagonitzat per infants, els espectadors hi reconeixem alguns dels sentiments dels personatges, observem com expressen certes emocions, de manera que la pel·lícula acaba tenint un ressò profund en cadascun de nosaltres. Mitjançant un pacte no escrit entre cineasta i espectador, atorguem al cinema el poder de fer que una història fictícia ens sembli versemblant i de traslladar-nos a uns estats emocionals determinats. Això es fa palès sobretot a les pel·lícules amb protagonistes infantils, ja que les seves alegries, inquietuds i preguntes es potencien durant la projecció; ens desperten la curiositat, ens estimulen la imaginació i, alhora, ens conviden a somiar i a viatjar en el temps.

Dissabte 13 de gener a les 19 h. es farà la darrera visita comentada dirigida al públic en general.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/60305_darrercapde-etmanapervi-itaracaixaforumgironacinemaiemocion-unviatgealainfancia-2.htm