logo
Imprimir
12-01-2018 | 14:58hs
•ESPORTS

Girona serà la capital del bàsquet femení català el 2018

La Federació Catalana de Basquetbol impulsa aquesta iniciativa amb l'objectiu de potenciar el paper de la dona dins l'esport

La tinenta d'alcaldia i regidora d'Educació i Esports de l'Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs; el diputat d'Esports de la Diputació de Girona, Carles Salgas; el president de la representació territorial de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), Francesc Xavier Santaló, i el representant territorial de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Josep Pujols, han presentat aquest matí la iniciativa "Girona, capitalitat del bàsquet femení 2018".

Girona agafa el relleu en la capitalitat del bàsquet femení a Catalunya a Sant Feliu de Llobregat, que va convertir-se l'any passat en la primera ciutat que va ostentar aquest títol. La Federació Catalana de Basquet va crear el 2017 aquest segell amb l'objectiu de potenciar el paper de la dona dins l'esport i dins del bàsquet.

Al llarg de l'any s'han organitzat diverses activitats a la ciutat amb motiu de la capitalitat del bàsquet femení. La primera iniciativa serà un 3x3 de la representació territorial de Girona de la FCBQ en categoria júnior i sènior que es farà el 27 de gener i cal destacar la implicació de la campanya en la ciutat, per exemple, amb la decoració d'una façana amb motius relacionats amb el món del bàsquet durant Girona, Temps de Flors i amb la presentació de l'exposició de la Fundació del Bàsquet Català "100 anys de bàsquet a Catalunya".

La 6a Jornada de l'Esport Femení; un 3x3 organitzat per la representació territorial de l'Esport en categoria mini, preinfantil, infantil i cadet femení; un partit de Copa Catalunya Femenina del GEiEG que es retransmetrà per tot Catalunya a través de la cadena La Xarxa; l'acollida de la final del Campionat de Catalunya Júnior o Cadet Femení Preferent; l'acollida de la final a quatre de la Copa Catalunya Femenina; la trobada final d'escoles en el marc de la 33a Jornada de Recreació i Esport; un partit de bàsquet femení en cadira de rodes; el Memorial Mateu Pell; el Torneig Joan Canals i la Lliga Catalana femenina completen la programació d'activitats aquest any. A més, s'organitzaran clínics i tallers per a entrenadors, jornades de bàsquet a les escoles, concursos de dibuix i fotografia i es lliuraran entrades a jugadores de bàsquet per anar a veure els partits dels principals equips femenins.

"L'Ajuntament de Girona porta a terme un pla d'accions dins del projecte del foment de l'esport femení amb l'objectiu de potenciar la pràctica esportiva i també per evitar que amb l'edat les noies deixin de practicar esport i es dediquin a altres activitats, un fet que queda constatat actualment. Per això, procurem revertir aquesta tendència i ho fem a través de diverses iniciatives, com la de la capitalitat del bàsquet femení, que posa sobre la taula la capacitat que té l'esport de complementar la formació de les persones", ha destacat la regidora Isabel Muradàs.

"Girona, capitalitat del bàsquet femení 2018" està organitzada per l'Ajuntament de Girona i la Federació Catalana de Basquetbol i compta amb la col·laboració de la Diputació de Girona i la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya i el suport dels clubs de la ciutat de Girona.

Cal assenyalar que l'any 2018 l'Estat espanyol serà la seu Mundial de bàsquet femení, l'anomenat Universo Mujer.




 




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/60309_girona-eralacapitaldelba-quetfemenicatalael2018-2.htm