logo
Imprimir
15-01-2018 | 17:09hs
•CATALUNYA

Societat Civil Catalana reclama a la Generalitat Valenciana que s'obri una nova etapa a Catalunya

José Rosiñol també ha assenyalat que ha arribat el moment d'iniciar una nova etapa a Catalunya en la qual regni "la concòrdia, la convivència i el seny"

Societat Civil Catalana ha rebut aquest dilluns el Premi a la Convivència Manuel Broseta que cada any concedeix la Fundació Manuel Broseta. L'acte ha estat presidit pel president de la fundació, Rafael Ferrando Giner; el germà de Manuel Broseta, Bruno Broseta; i el president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, que ha lliurat el premi al president de l'entitat, José Rosiñol.

En el seu discurs, el president de l'associació ha agraït a la Fundació Manuel Broseta que hagi decidit concedir aquest premi a Societat Civil Catalana. Rosiñol ha assegurat que aquest reconeixement simbolitza "el treball realitzat per l'entitat des de la seva fundació l'any 2014 fins avui i un enorme impuls per continuar exercint la nostra tasca".

El president de Societat Civil Catalana ha deixat clar que la situació política, social i econòmica a Catalunya és "dramàtica" i ha lamentat que la fractura "sense precedents" que ha generat el procés secessionista estigui provocant que hi hagi "famílies o amics de tota la vida que no es parlen per discrepàncies en relació a aquesta qüestió". Davant d'aquesta realitat, Rosiñol ha explicat que l'entitat seguirà treballant per solucionar aquest conflicte i en relació a aquesta qüestió ha volgut puntualitzar que Societat Civil Catalana "respecta que hi hagi ciutadans a Catalunya que vulguin la democràcia, però el que no tolerarà mai és que s'actuï al marge de la llei".

En aquest sentit, ha reiterat que l'entitat creu en "el diàleg lleial com a eina per a la perfectibilitat de la democràcia" i que, per aquest motiu, "sempre hem condemnat el feixisme i qualsevol altre tipus de moviment o comportament antidemocràtic".

José Rosiñol també ha assenyalat que ha arribat el moment d'iniciar una nova etapa a Catalunya en la qual regni "la concòrdia, la convivència i el seny", i en què el nou govern català "treballi per a tots els catalans. No permetrem que se'ns tracti com a catalans de segona pel fet de no ser separatistes", ha assegurat.

A més, ha destacat que Societat Civil Catalana seguirà treballant per evitar que "el full de ruta separatista segueixi deixant a treballadors autònoms i assalariats sense feina".

D'altra banda, a més de sentir-se molt honrat perquè la Fundació Manuel Broseta hagi decidit premiar Societat Civil Catalana, Rosiñol també ha valorat de forma molt positiva el fet d'haver rebut el premi al Palau de la Generalitat Valenciana per part del president d'aquesta comunitat, Ximo Puig. Un fet que demostra que "tot Espanya en general i la Comunitat Valenciana en particular està molt sensibilitzada amb la situació que es viu a Catalunya" i ha recordat que "no és només un conflicte entre catalans, sinó que també afecta al conjunt dels espanyols".

Finalment ha expressat el seu agraïment a tots els col·laboradors de l'entitat, als presidents, vicepresidents i a tots els membres de la Junta Directiva i a tots els representants del món polític, social i econòmic que donen suport a Societat Civil Catalana. Just abans d'acabar, Rosiñol ha volgut deixar clar que "malgrat que l'entitat no vol generar més tensió social, no dubtarà a tornar a sortir al carrer en el moment en què es produeixi alguna acció o declaració que vagi en contra de la legalitat vigent per reclamar: respecte a la Constitució i a l'Estatut de Catalunya".

 




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/60479_-ocietatcivilcatalanareclamaalageneralitatvalencianaque-obriunanovaetapaacatalunya-1.htm