logo
Imprimir
17-01-2018 | 16:36hs
•POLíTICA

Societat Civil Catalana assegura que Junts per Catalunya i ERC continuen desafiant l'Estat

L'entitat considera que l'acord al qual han arribat perquè Puigdemont sigui, de nou, el president de la Generalitat és una mostra clara que pretenen seguir actuant al marge de la llei i adverteix que si cal, convocarà noves mobilitzacions

Societat Civil Catalana assegura que l'acord al qual han arribat Junts per Catalunya i Esquerra Republicana de Catalunya per convertir a Carles Puigdemont, de nou, en el president de la Generalitat és una mostra clara de la seva intenció de continuar desafiant l'Estat de Dret.

L'entitat considera que tornar a investir a l'exlíder de l'Executiu català fa evident la voluntat de les forces polítiques secessionistes de seguir apostant per la via unilateral com a forma d'actuació, un fet que per a l'associació no només és intolerable i antidemocràtic sinó que l'únic que generarà és més fractura social i més inestabilitat econòmica.

Societat Civil Catalana assegura que ha arribat el moment d'obrir una nova etapa a Catalunya en la que es formi un nou govern que treballi per a tots els catalans, que comenci a prendre mesures que pal·lien les conseqüències econòmiques derivades del procés independentista i les decisions del qual contribueixin a crear escenaris de convivència i concòrdia entre tots els catalans, posant el focus en tot allò que ens uneix i no en el que ens diferencia.

Un nou executiu que, en definitiva, recuperi el seny i que estigui disposat a actuar d'acord amb acords i negociacions respectant els marcs legals establerts.

Per aquest motiu, l'entitat considera una irresponsabilitat i una burla a la democràcia intentar investir de nou a un president que únicament ha destacat per fomentar la divisió i l'enfrontament. En aquest sentit, Societat Civil Catalana recorda que sempre ha respectat que hi hagi persones que defensin la independència, però el que no admetrà és que no es respectin les regles del sistema democràtic.

Davant la realitat que s'acosta a Catalunya, l'entitat reitera que es compleixi escrupolosament amb la legalitat i es respectin els drets de la ciutadania. Si no fos així, si tornen a conculcar aquests drets o s'incompleix la llei, malgrat que Societat Civil Catalana no té cap intenció de generar més tensió social, convocarà noves mobilitzacions per reclamar respecte a la Constitució i a l'Estatut de Catalunya i per fer una crida al seny i a la convivència.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/60713_-ocietatcivilcatalanaa-eguraquejunt-percatalunyaierccontinuende-afiantle-tat-2.htm