logo
Imprimir
13-02-2018 | 17:25hs
•LA SELVA

Mor Josep Marigó i Costa, alcalde de Blanes durant els mandats del 2003-2007 i 2011-2015

L'Ajuntament de Blanes té previst fer un reconeixement públic al batlle, que ha mort aquesta matinada després de lluitar durant els darrers mesos per superar una greu malaltia

Aquesta matinada de dimarts ha mort als 58 anys d'edat Josep Marigó i Costa, qui va ser alcalde de Blanes durant els mandats del 2003-2007 i 2011-2015. Josep Marigó ha estat lluitant durant tots aquests darrers mesos per superar una greu malaltia. L'Ajuntament de Blanes té previst fer un reconeixement públic a la figura de l'exalcalde, que des que va deixar l'alcaldia fa tres anys havia retornat a la seva feina com a professor a un institut de Tordera.

Fins al moment, la família encara no ha comunicat quan es farà la cerimònia exequial. L'actual alcalde de Blanes, Mario Ros i Vidal, ha destacat la tasca desenvolupada i la important empremta deixada per Josep Marigó al front del consistori blanenc durant els dos mandats, així com la implicació que sempre va mostrar envers la seva vila d'adopció, tant a nivell social com polític i personal.

Vinculat al món polític des de l'any 1999

Josep Marigó i Costa va iniciar la seva primera vinculació amb el món polític l'any 1998, quan es va afiliar al PSC. L'any 1999, als 40 anys d'edat, va ser escollit regidor de l'Ajuntament de Blanes, després que s'havia presentat a les eleccions d'aquell mateix any com a cap de llista del PSC. El 14 de juny de 2003 va ser investit alcalde de Blanes, i va governar durant els primers anys del mandat amb un pacte de govern amb EUiA-ICV i ERC.

Quan l'any 2007 va deixar l'alcaldia, va ser diputat provincial, etapa durant la qual va encarregar-se de la posada en marxa de Dipsalut, l'Organisme Autònom de Salut Pública de la Diputació de Girona. L'organisme autònom del qual en va ser president es va posar en marxa el 31 de maig d'aquell mateix any. Entre d'altres projectes innovadors que va impulsar Josep Marigó durant aquesta etapa cal destacar Girona, territori cardioprotegit, comptant amb el suport dels prestigiosos cardiòlegs, els germans Brugada.

Finalment, Josep Marigó i Costa va retornar de nou a l'Ajuntament de Blanes com alcalde del municipi durant l'anterior mandat del 2011 al 2015, quan va ser rellevat en aquest càrrec per Miquel Lupiáñez. Pel que fa al Partit dels Socialistes de Catalunya, va ser primer secretari de l'Agrupació Local de Blanes, president de Federació del PSC a comarques gironines i membre del Consell Nacional del PSC.

Perfil biogràfic de Josep Marigó i Costa

Josep Marigó i Costa era fill del barri de Poblenou, a Pineda de Mar, on va néixer l'11 de març de 1959. Son pare treballava a la terra i la seva mare havia vingut des de Massanes per servir en una casa, Cal Moliner dels bous. Als tres anys els seus pares el van portar a estudiar a l'Escola Pia de Calella, on va finalitzar l'Educació General Bàsica.

Els últims cursos d'EGB estudiava i treballava en un taller mecànic, fins que va venir a Blanes a estudiar formació professional de metall. També va estudiar Mecànica i Electricitat de l'Automòbil a Girona. Abans de venir a viure a Blanes per casar-se l'any 1985 amb Dora Sarrión López, va col·laborar amb diverses entitats culturals i socials de Poblenou.

Un cop a Blanes, des del primer moment va continuar en aquest mateix sentit, implicant-se amb entitats i moviments juvenils de la vila, com ara l'Esbarjo Parroquial, Rialles o l'Associació de Veïns del barri del Control-Horta de la Perla, on va residir durant uns quants anys. El seu lligam amb Blanes a nivell social, polític i familiar ha estat sempre molt intens, i va ser aquí on van néixer els seus dos fills, en Carles i l'Albert.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/62998_morjo-epmarigoico-taalcaldedeblane-durantel-mandat-del2003-2007i2011-2015-2.htm