logo
Imprimir
13-02-2018 | 17:11hs
•ANDORRA

El Servei d’Atenció Domiciliària atén 56 nous usuaris des del traspàs al Govern

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, també ha destacat que des que el Govern va assumir el SAD s’ha ampliat el servei que es dona als usuaris, des de les 7 fins a les 22 hores segons les necessitats, i també en caps de setmana

La segona reunió de la Comissió Nacional de Benestar Social ha tingut lloc aquest dimarts i ha estat centrada en la presentació de la nova Àrea d’Autorització, acreditació i inspecció social i sociosanitària i el balanç del Servei d’Atenció Domiciliària des que es va fer el traspàs dels Comuns al Govern.

El cap de Govern, Antoni Martí, ha donat la benvinguda a la reunió, que ha estat presidida pel ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i ha comptat amb la participació dels ministres de Salut, Carles Alvarez, i d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover. A més, hi han participat les secretàries d’Estat de Justícia i Interior, Ester Molné, i d’Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll. Per part dels comuns han assistit a la reunió representants de les set corporacions.

Pel que fa al Servei d’Atenció Domiciliària, se n’ha fet un balanç positiu, per l’augment de 56 nous usuaris, i per les bones valoracions d’aquests. Així, des del moment del traspàs del servei, quan hi havia 167 usuaris, s’han incrementat fins a 223 persones ateses actualment.

A més, durant el mes de desembre del 2017, es va realitzar una enquesta de satisfacció on els usuaris i els seus familiars van valorar el servei. En aquest sentit, 146 usuaris van qualificar el servei com a excel•lent, 50 com a bo, 2 com a acceptable, i 25 persones no van respondre l’enquesta.

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, també ha destacat que des que el Govern va assumir el SAD s’ha ampliat el servei que es dona als usuaris, des de les 7 fins a les 22 hores segons les necessitats, i també en caps de setmana.

D’altra banda, en la reunió també s’ha presentat l’Àrea d’Autorització, acreditació i inspecció social i sociosanitària, que es va crear el 28 de juny del 2017 amb la missió de vetllar perquè les prestacions tècniques de serveis socials i sociosanitaris compleixin els criteris de seguretat, qualitat i eficàcia establerts a la llei. Així, s’ha exposat que durant el 2018 s’establiran els mecanismes d’inspecció per a les guarderies, de manera que es duguin a terme inspeccions a totes les guarderies del país.

La metodologia de control i inspecció dels centres socials i sociosanitaris es basa en la valoració global del funcionament dels centres, mitjançant l’avaluació dels locals, els equipaments, la gestió i l’organització del centre, la planificació dels recursos humans, les característiques de l’atenció oferta i els sistemes de qualitat implantats pels mateixos centres. A més de la normativa aplicable a l’activitat dels centres, l’Àrea també incorpora recomanacions basades en guies de bona pràctica reconegudes internacionalment.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/63052_el-erveidatenciodomiciliariaaten56nou-u-uari-de-deltra-pa-algovern-1.htm