logo
Imprimir
13-02-2018 | 19:15hs
•PLA DE L'ESTANY

La 39a Fira de la Mel endolcirà Crespià el 24 i 25 de febrer

Una de les novetats del programa serà una xerrada sobre la vespa asiàtica a càrrec de Carles López

El mes de febrer del 1980 el municipi de Crespià va celebrar la primera edició de la Fira de la Mel. Allò que abans semblava un fet extraordinari -aleshores amb prou feines s'organitzaven esdeveniments d'aquest tipus- s'ha acabat consolidant amb el temps d'una manera contundent: enguany, del 24 al 25 de febrer, el poble del Pla de l'Estany acollirà la 39a edició de la seva activitat firal estrella.

"La Fira de la Mel està molt consolidada, tot i que ara el món firal s'ha diversificat molt i això fa que no hi hagi l'afluència de persones de fa uns anys, quan no hi havia tantes propostes durant els caps de setmana", explica l'alcalde de Crespià, Francesc Xavier Quer. Tot i que la fira no registra el volum de participació d'anys enrere, però, l'alcalde remarca que es tracta d'un esdeveniment amb "un bon estat de salut": "Esperem que hi hagi una quarantena i fins i tot una cinquantena edició. Vull confiar que hi haurà un relleu que continuï la feina i treballem per aconseguir-ho, però això ja no depèn de si hi haurà gent o no, sinó que el més important és que aquestes persones tinguin la voluntat de fer-ho".

El format de sempre

La 39a edició no oferirà grans sorpreses i continuarà apostant pel programa habitual. En aquest sentit, la inauguració tindrà lloc a les 12h del dissabte, moment en el qual, paral·lelament, també es podrà començar a visitar l'exposició fotogràfica "Curacions alternatives a la medicina moderna al món", del fotògraf banyolí Tino Soriano.

Mitja hora després, a les 12.30h, l'Esbart Dansaire de Fontcoberta amenitzarà la fira amb una actuació, un acte que compartirà protagonisme amb una activitat de tastets de mel a la Capella de Santa Llúcia. Ja a la tarda, La Principal de Porqueres oferirà una audició de sardanes (16h) i, a la mateixa hora, la Capella de Santa Llúcia aixoplugarà un taller d'espelmes que, com a punt i final, tindrà una xocolatada per tothom.

Pel que fa el diumenge, a les 9h es farà la quarta edició de la Caminada Popular a Roca Barcelona, amb sortida des de la Plaça Major. Seguidament, a les 11h, la Colla Castellera de Figueres s'alçarà al bell mig del poble, mentre que a les 12h se celebrarà una de les novetats d'aquesta edició, una xerrada sobre la vespa asiàtica impartida per Carles López, president d'Apicultors Gironins Associats. "Es tracta d'una problemàtica seriosa i, per això, aprofitarem la xerrada per lliurar als assistents un fulletó informatiu sobre la vespa asiàtica i sobre què han de fer quan se'n troben una", explica la regidora Anna Garcia.

També a les 12h, es farà un ofici solemne amb l'acompanyament dels Rossinyolets, grup que a les 16h tocarà una audició de sardanes. Finalment, a les 18h, se celebrarà una xerrada-col·loqui a l'església amb la presència de Tino Soriano.

Una seixantena de parades

Més enllà dels tallers i les ponències, la Fira de la Mel es completarà amb una seixantena de parades de mel i altres productes artesanals. A més a més, durant tot el dia hi haurà inflables i jocs a la pista per a la mainada.

 




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/63069_la39afiradelamelendolciracre-piael24i25defebrer-3.htm