logo
Imprimir
14-02-2018 | 15:11hs
•CULTURA

CaixaForum Girona exposa 48 obres flamenques i holandeses dels segles XVI i XVII

Rosa Gil, directora de CaixaForum Girona, ha comentat que a l'entorn de l'exposició s'han organitzat diferents activitats complementàries per al públic en general, per al públic familiar i per a escoles

'Pintura Flamenca i Holandesa del Museu de Ginebra' és el nom de l'exposició que es pot visitar fins el 19 d'agost al CaixaForum de Girona. La mostra, organitzada per l'Obra Social "la Caixa" i el Museu d'Art i Història de Ginebra, consta de 48 obres flamenques i holandeses dels segles XVI i XVII, provinents en la seva totalitat de la institució suïssa. Els quadres han estat estudiats i restaurats entre el 2005 i el 2009 amb la col·laboració de la Universitat de Ginebra, i són obra d'artistes reconeguts com Pieter Brueghel el Jove, Jan Brueghel el Vell, Nicolas Maes, David Teniers i Jan Josefsz van Goyen, entre d'altres, així com pintors menys coneguts o fins i tot anònims, que van contribuir al segle d'or dels Països Baixos.

Mayte García Juillard, conservadora del Museu d'Art i Història de Ginebra i comissària de l'exposició, ha explicat en la presentació de la mostra que aquesta s'ha dividit en cinc seccions que pretén que el visitant conegui el període històric de finals del segle XVI i principis del XVII. "L'exposició consta de cinc àmbits: Retrats, amb els quals presentem els personatges d'aquella època i els confrontem amb els actuals; Al·legories i escenes de la història sagrada; Arquitectures i escenes de la vida quotidiana; Paisatge, i Natures mortes i gerros de flors".

La selecció que es pot veure al CaixaForum de Girona és la més important de pintura flamenca i holandesa. D'entre totes les obres, Juillard en destaca sobretot 'Bou escorxat' i 'Gabinet de col·leccionista'. "La primera guanya en força d'una etapa a una altra, i podem veure la influència d'aquesta obra en Goya", assenyala la comissària de l'exposició, que afegeix que el segon quadre esmentat "és molt actual, ja que ens demostra que es pot lluitar contra la ignorància donant importància i protagonisme a les col·leccions de pintura".

Rosa Gil, directora de CaixaForum Girona, ha comentat que a l'entorn de l'exposició s'han organitzat diferents activitats complementàries per al públic en general, per al públic familiar i per a escoles. Entre aquestes, destaquen visites comentades, visites concertades per a grups, un cicle de conferències sota el nom 'El gran segle de la pintura flamenca: a la recerca de l'individu i la realitat' i visites dinamitzades, entre moltes d'altres.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/63118_caixaforumgironaexpo-a48obre-flamenque-iholande-e-del-egle-xviixvii-2.htm