logo
Imprimir
19-02-2018 | 16:03hs
•CULTURA

El centre cultural La Mercè es reinventa amb la formació, la reflexió i la creació com a eixos centrals

L'equipament estrena imatge per potenciar la marca pròpia i esdevenir punt de referència cultural de la ciutat de Girona

La formació, la reflexió i la creació són els tres eixos on pivota el nou projecte del centre cultural La Mercè, que es reinventa amb una nova imatge per reivindicar la marca pròpia. L'objectiu de la proposta és fer de La Mercè l'equipament cultural de referència de la ciutat de Girona, tal com ha explicat el tinent d'alcaldia i regidor de Cultura de l'Ajuntament, Carles Ribas.

"Fem una nova mirada de La Mercè cap a dins i cap a fora amb la voluntat que la ciutadania s'hi acosti i que esdevingui un espai de trobada i de referència cultural a Girona", ha explicat el regidor, que ha afegit que, des de La Mercè, "estenem la mà a la Casa de Cultura per créixer conjuntament i per esdevenir fars del debat cultural a la ciutat".

En l'àmbit formatiu i de creació, se segueixen reforçant i consolidant les propostes de l'Escola Municipal d'Art (EMA) i l'Escola Municipal d'Humanitats (EMHU), amb l'Aula d'escriptura i els cursos i tallers diversos com a punts forts. A més, es vol posar en valor la programació multidisciplinària de l'Auditori de la Mercè com a espai cultural amb un discurs propi.

Pel que fa a la reflexió, en els propers mesos s'han programat diverses conferències, ja sigui promogudes en col·laboració amb entitats com el festival Ítaca, la Fundació Jaume Casademont i la Càtedra Ferrater Mora de la Universitat de Girona, o bé incloses dins de cicles, com la proposta "Del poema a la cançó". Suso de Toro, Gemma Calvet, Roger Mas, Mariàngela Vilallonga o David Carabén són alguns dels noms que passaran per La Mercè aquesta primavera. Cal destacar que, dins del nou projecte de La Mercè, el concepte de reflexió es vol lligar a la creació, ja que es concep el centre com a espai obert a l'activitat cultural en diferents vessants que permet l'intercanvi de coneixement entre artistes, intel·lectuals, estudiants i públic en general.

Una de les principals novetats del nou projecte és que es reforça l'àmbit expositiu del centre obrint tres espais més que es destinaran a l'exhibició i que estaran coordinats des de l'EMA. Aquests punts s'afegeixen a la sala d'exposicions, que seguirà sent el gran espai expositiu del centre.

En primer lloc, s'incorpora el claustre com a espai d'exhibició. Sota el títol d'"Escultures al claustre", s'hi podrà gaudir de forma contínua d'una selecció d'escultures coordinada pel director de l'EMA, Jordi Armengol, i pel professor de l'escola Tomàs Pons. Les obres Shadow Play I, II, III i Watchtower, de Samuel Salcedo, s'hi podran veure fins al 6 d'abril. L'artista Manel Palahí serà el següent a exposar les seves peces al claustre.

En segon terme, s'incorpora un plafó al vestíbul que servirà com a espai complementari per ampliar continguts d'activitats que tinguin lloc al centre. Properament s'inaugurarà coincidint amb el festival MOT i s'hi exposarà una mostra de fotografies de la vida als camps de refugiats de Grècia, titulada "Eko-Vassilikà 385" i obra del fotògraf Martí Albesa.

Per últim, la Sala Pati serà l'espai on s'exhibirà el fons d'art contemporani amb què compta l'Ajuntament de Girona. Sota el nom "Una obra, un artista" es vol fer un homenatge als artistes que han contribuït a fer de Girona una ciutat amb un patrimoni històric contemporani singular. Fins al 23 de març s'hi poden veure peces d'Antonio Beneyto i, a partir de llavors, Josep Niebla serà el protagonista de l'espai durant unes setmanes.
 
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/63487_elcentreculturallamercee-reinventaamblaformaciolareflexioilacreaciocomaeixo-central--3.htm